İnsanla iş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisi birçok sektörde olduğu gibi ince işçilik gerektiren tekstil sektöründe de gelişmeye başladı. Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, tekstildeki ihracat atılımının kolaboratif robot teknolojisiyle çok daha verimli şekilde gerçekleşeceğini vurguladı
AB ülkelerinin en büyük ikinci, dünyanın en büyük yedinci tedarikçisi olan Türk tekstil sektörü son yıllarda atılım gösteriyor. İş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisiyle ince işçilik gerektiren tekstil sektöründe dahi olumlu sonuçlara dikkat çeken Universal Robots, tekstildeki ihracat atağının kolaboratif robot teknolojisiyle artacağını vurguladı.
Robot teknolojisinde hızlı yatırım geri dönüşü
Tekstil sektöründe robot teknolojisi kullanımına dair açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) yaptığı açıklamaya göre tekstil sektöründeki 2019 ihracat hedefi 11 milyar doların üzerinde. Son yıllarda gerçekleşen tekstildeki ihracat artışı, iş birliğine dayalı kolaboratif robotlarla çok daha hızlı ve verimli gerçekleşebilir. Dünyanın bir numaralı kolaboratif robot markası Universal Robots olarak, insan dokunuşuna dayalı tekstil sektöründeki ihtiyacı karşılayan iş birliğine dayalı cobot’larımız ile hem kaliteli hem düşük maliyetli bir üretim modeli sunuyoruz. Cobot’umuz, insan iş gücünün yerini almıyor, insanla beraber güvenli bir şekilde çalışıyor. Az yer kaplayan, periyodik bakım maliyeti bulunmayan, hızlı yatırım geri dönüşü yüksek, programlaması kolay, düşük enerjiye, esnek kullanımı ve konumlandırılması, insan ile yan yana iş birliğine dayalı kullanım imkanına sahip cobot’larla, rekabette önemli avantajlar sağlıyoruz” dedi.
Universal Robots Hakkında
Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; ‘Cobots’ (Collaborative Robots) olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri ve üç temel ‘cobots’ mevcuttur. Universal Robots’un 50’den fazla ülkede distribütörlüğü bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan’daki bölgesel ofislerine Türkiye’yi de ekleyerek dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet göstermektedir. Universal Robots’un ürünleri metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Academy ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. İş birliğine dayalı cobot’larda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.