Advertisement

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, üst üste üçüncü kez başkan seçildi

featured

Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Odası’nda üst üste üçüncü kez yönetim kurulu başkanı seçildi. Avdagiç, 144 yıllık geçmişe sahip İTO’da üç dönem seçim kazanan ilk başkan oldu.

İstanbul Ticaret Odası’nda 27 Ekim’de yapılan meslek komitesi seçimlerinden güçlü bir çoğunlukla çıkan Şekib Avdagiç, İTO’da yapılan seçimlerde 800 bini aşkın İstanbullu firmayı temsil eden yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanlığına bugün yapılan seçimde yeniden seçilen Şekib Avdagiç, “İstanbul iş dünyasını ulusal ve küresel ekonominin etkin, dinamik ve öncü aktörü olarak yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisinin gelecek inşasının bir parçası olacağız. Nasıl ki bugüne kadar tek gayemiz ülkemiz ve üyemiz olduysa, önümüzdeki 4 yıl da aynı gaye için emek verecek ve ter dökeceğiz.” dedi.

22’nci Dönem Meclisi, 4 yıl görev yapacak yeni yönetimini belirlemek için İTO’nun Eminönü’ndeki Merkez Binası’nda bir araya geldi. İTO’nun 80 Meslek Grubunu temsil eden meclis üyeleri, bugün 09.00 ile 12.00 saatleri arasında oylarını kullandı.

Seçim sonuçlarına göre, Türkiye’de ortalama her 3 şirketten 1’inin üyesi olduğu İTO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığına Şekib Avdagiç, 270 Meclis üyesinin 251’ini alarak yeniden seçildi.

Üyemizin sesi, ticaretin nefesi olacağız

Avdagiç başkanlığındaki İTO’nun yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Yönetim Kurulu Başkanı: Şekib Avdagiç. Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Özer, Ali Tutuk, Bahadır Yaşık, Davut Tolga Batallı, Ercan Özboyacı, Giyasettin Eyyüpkoca, İbrahim Doğan Salman, Murat Hazıroğlu, Yakup Köç, Zeki Akbal.”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası camiamıza, bizlere gösterdiği güven ve teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Nasıl ki bugüne kadar tek gayemiz ülkemiz ve üyemiz olduysa, önümüzdeki 4 yıl da aynı gaye için emek verecek ve ter dökeceğiz. Bizim tek önceliğimiz var, ülkemiz ve üyemiz. Bundan sonra da ülkemizin ve üyemizin geleceği için gece gündüz demeden çalışmamızı sürdüreceğiz. Üyemizin sesi, ticaretin nefesi olacağız” dedi.

22’nci dönemin hayırlı olmasını dileyen Avdagiç, “Hep birlikte hazırlayacağımız projelerle Türkiye Yüzyılı’na da İTO damgasını vuracağız. İstanbul iş dünyasını ulusal ve küresel ekonominin etkin, dinamik ve öncü aktörü olarak yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz. Odamızın çatısı altında Türkiye ekonomisinin gelecek inşasının bir parçası olacağız” ifadelerini kullandı.

“Hemen işe koyulma zamanı”

Avdagiç, şunları söyledi:

“Biz nasıl seçim sürecinde, ayrılıkları ve farklılıkları azaltan, birlik ve beraberliği çoğaltan bir yaklaşım gösterdiysek, 22’nci dönemde de aynı yaklaşımı muhafaza edeceğiz. Hemen işe koyulma zamanı. Daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak ve daha çok istihdam sağlamak için vakit kaybetmeden çalışmak zamanı.”

İTO, 850 bini aşkın üyesiyle Türkiye’deki ortalama her 3 şirketten 1’ini temsil ediyor. Milli gelirin yüzde 29’unu, toplam vergi gelirinin yarısından fazlasını ve toplam dış ticaret hacminin yaklaşık yarısını İTO’nun üyeleri gerçekleştiriyor.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, üst üste üçüncü kez başkan seçildi
0
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.