İTÜ ARI Teknokent tarafından yürütülen Innogate Always On Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 2025 yılı ilk uluslararası durağı Almanya oldu. Teknoloji firmalarının yereldeki başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programa katılan 13 girişimden biri de Ono oldu. Önceki gün Berlin’de düzenlenen etkinliğe İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın yanı sıra Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da katıldı. Etkinliğe Alman firmaların ilgisi yoğun oldu.
Yapay zekâ teknolojisini işe alım süreçlerine entegre ederek hız, doğruluk ve şeffaflığı bir arada sunan Ono, Alman iş dünyasının ilgisini çekti. Geliştirdikleri yerli teknoloji ve aldıkları yatırımlar aracılığıyla kısa sürede büyük başarılara imza attıklarını belirten Ono Kurucusu Tunç Erman, yurt dışı açılımlarında öncelikli amaçlarının, Türk beyin gücünün Türkiye’ye geri kazandırılması olduğunu söyledi.
Türkiye’de alanlarında lider pek çok markanın işe alım süreçlerini yürüttüklerini, elde ettikleri başarılarla bugün 8 ülkede ve 22 dilde hizmet verdiklerini söyleyen Tunç Erman, “Avrupa’da Almanya, İngiltere, Bulgaristan, Çekya ve İtalya’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Uluslararası markaların aradıkları nitelikli iş gücünü, dünyanın en önemli işe alım sistemlerine entegre ettiğimiz Ono sayesinde sağlıyoruz. Almanya pazarına Düsseldorf şubemiz ile girdik. Kısa sürede önemli iş birliklerine imza attık. Şimdi ise iş birliğimizi ülkenin tamamına yaymak istiyoruz” dedi.
Hızla ve başarılı bir şekilde büyüyen bir teknoloji şirketi olarak Türkiye’deki işe alım süreçlerini dünya ile entegre edip, sınırların olmadığı global bir işe alım süreci yönetmek istediklerini söyleyen Tunç Erman, “Türkiye’deki iş gücünü dünyaya açarken özellikle yurt dışında bulunan genç beyinleri Türk markaları ile buluşturmak istiyoruz. Almanya’daki temaslarımızla bu ülkeye gelen donanımlı Türk gençlerinin, uzaktan çalışma modelleriyle Türkiye için değer üretmelerine imkân sağlayacağız” dedi.
Tunç Erman şöyle devam etti:
“Özellikle son dönemde gündeme gelen beyin göçünün bu sayede ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmesi için fırsatlar sunuyoruz. Artık işe alım süreçleri ve iş yapma modelleri ülke sınırlarını önemsiz kılıyor. Önemli olan ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü firmalarla en doğru şekilde eşleştirmek. Bizler yapay zekâ platformumuz Ono sayesinde 22 dilde mülakat yaparak yüzde 90’lara ulaşan başarılı işe alım süreçleri yönetiyoruz. Yerli bir teknoloji şirketi olarak kısa sürede globalde önemli başarılara imza atmaya başladık. Kuruluşumuzdan bu yana bizlerden desteklerini esirgemeyen İTÜ ARI Teknokent yetkililerine ve en başta sayın genel müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.