TOBFED’de İş Geliştirme Direktörü olarak görev alan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri üstlenen Serkan Değirmencioğlu, farklı sektörlerde edindiği birikimi Keşan, İpsala, Enez ve Saros bölgesinin gelişimine taşımayı hedeflediğini ifade etti.
İsmail Şapçı’nın açıklamalarında öne çıkan ortak akıl, üyelerle doğrudan iletişim, yerel değerlerin korunması ve işletmelerin rekabet gücünün artırılması yaklaşımına dikkat çeken Değirmencioğlu, şunları söyledi:
“Başkanımız Sayın İsmail Şapçı’nın ve ekibinin bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmalarda, bölgemizin değerlerini birlikte büyütme anlayışını görüyorum. Yerel ürünlerin markalaşmasından turizme, sanayiden dijitalleşmeye kadar uzanan bu vizyona kendi tecrübemizle katkı sunmak istiyoruz. Her birimizin farklı alanlarda edindiği bilgiyi ve iş ilişkilerini ortak hedeflerde buluşturduğumuzda, üyelerimiz için daha fazla değer üretebileceğimize inanıyorum.”
İş geliştirme ve organizasyon deneyimini bölgeye taşımak istiyor
Değirmencioğlu, TOBFED bünyesindeki iş geliştirme görevinin ve sivil toplum çalışmalarının, farklı sektörlerin ihtiyaçlarını tanıma ve kurumlar arasında iş birliği geliştirme açısından önemli deneyimler kazandırdığını belirtti. Toplantisalonu.com kapsamında yürüttüğü çalışmaların ise işletmeleri, etkinlik mekânlarını ve organizasyon ihtiyaçlarını bir araya getiren bir bakış açısı oluşturduğunu söyledi.
“Organizasyon alanında bir fikrin nasıl planlandığını, doğru ekiplerle nasıl uygulandığını ve insanlara nasıl ulaştırıldığını sahada deneyimledik. Toplantisalonu.com ile edindiğimiz birikimi, bölgemizin toplantı, etkinlik ve turizm potansiyelinin daha görünür olması için değerlendirmek istiyoruz. İyi planlanmış bir etkinlik; konaklamadan yeme içmeye, ulaşımdan yerel alışverişe kadar birçok işletmeye ekonomik hareketlilik sağlayabilir.”
Edirne’nin kültürel mirasını teknolojiyle buluşturan çalışmalar
Edirne’ye geldiği dönemden itibaren turizm çalışmalarına destek verdiğini ifade eden Değirmencioğlu, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile yürütülen çalışmalara da değindi. ETTDER’in projesi kapsamında Selimiye Camii, Karaağaç’taki Eski Tren Garı, Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi ile Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirilen video mapping gösterilerini, kültürel miras ile teknolojinin buluşmasına örnek gösterdi.
“ETTDER ile birlikte katkı sunduğumuz bu çalışmalarda, tarihî mekânların hikâyelerini ışık, görüntü ve teknoloji aracılığıyla ziyaretçilere ulaştırmanın etkisini gördük. Edirne’nin kültürel zenginliğini farklı biçimlerde anlatan bu deneyimler, bölgemizin tanıtımı için yapılabilecekler konusunda bize önemli bir birikim kazandırdı. Keşan, İpsala, Enez ve Saros’un da daha geniş kitlelere ulaşmayı bekleyen çok sayıda değeri var. Bu değerleri doğru içerik, etkili tanıtım ve nitelikli organizasyonlarla desteklemek istiyoruz.”
“Yapay zekâyı işletmelerimizin günlük ihtiyaçlarıyla buluşturmalıyız”
Yapay zekâ ve dijitalleşme alanındaki çalışmalarını üyelerin günlük ihtiyaçlarıyla buluşturmak istediğini belirten Değirmencioğlu, işletmelerin bu teknolojilerden somut fayda sağlamasını önemsediğini vurguladı.
“Müşteri taleplerini daha hızlı yanıtlamak, tanıtım çalışmalarını geliştirmek, zaman alan işleri kolaylaştırmak ve yeni pazarlara ulaşmak için kullanılabilecek çözümler var. Yapay zekâ ve dijital araçların küçük işletmelerimiz için de anlaşılır, erişilebilir ve uygulanabilir hâle gelmesine katkı sunmak istiyorum. Teknolojiye yapılan yatırımın işletmenin işini kolaylaştırması, verimliliğine ve hizmet kalitesine yansıması gerekiyor.”
“Farklı alanlardaki birikimimizi ortak hedeflerde buluşturuyoruz”
Değirmencioğlu, 9. Meslek Komitesi kadrosundaki yol arkadaşlarına da değinerek, farklı alanlardaki deneyimlerin üyelerin ihtiyaçlarına daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşma imkânı sağlayacağını belirtti.
Grubun meclis üyesi adayları Atacan Helvacıoğlu ve Tülin Kutluay’a ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Atacan Helvacıoğlu’nun medikal sektöründeki çalışmaları ve sağlık teknolojileri alanındaki deneyimi ile Tülin Kutluay’ın özel bakım hizmetleri ve kurum yönetimi alanındaki birikimini kıymetli buluyorum. Hizmet sektörünün farklı ihtiyaçlarını bilen arkadaşlarımızla aynı ekipte yer almak, birlikte geliştireceğimiz çalışmalar için önemli bir imkân.”
Komite kadrosunda kendisiyle birlikte Tülin Kutluay, Atacan Helvacıoğlu, Caner Güneş, Orçun Orhun, Burak Bora Çetin, Azra Nehir Uygun, Şahin Şahinbaş, Murat Bağcıoğlu ve Nazife Gündoğdu’nun yer aldığını hatırlatan Değirmencioğlu, ekip içindeki deneyim çeşitliliğine dikkat çekti.
Caner Güneş’in önceki dönem meslek komitesi deneyimi, Burak Bora Çetin’in yazılım ve genç girişimcilik çalışmaları, Murat Bağcıoğlu’nun organize sanayi bölgesi danışmanlığı ve Nazife Gündoğdu’nun eğitim ile sınır ötesi proje çalışmalarının ortak üretim açısından değerli olduğunu ifade eden Değirmencioğlu, şöyle devam etti:
“Her arkadaşımızın katkısını önemseyen, birbirinin bilgisinden yararlanan bir çalışma anlayışı oluşturmak istiyoruz. Komitemizdeki bu birikimi üyelerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek uygulanabilir projelere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Ben de yapay zekâ, iş geliştirme, turizm ve organizasyon alanlarındaki deneyimimle bu birlikteliğe katkı sunmak istiyorum.”
“Birlikte üreterek kalıcı değerler kazandıracağız”
Değirmencioğlu, açıklamasını İsmail Şapçı ve Mavi Liste ile ortak çalışma vurgusuyla tamamladı:
“Sayın İsmail Şapçı ve ekibiyle aynı vizyon etrafında buluşarak, bugüne kadar yapılan çalışmaların üzerine yeni değerler eklemek istiyoruz. İş dünyasında ve sivil toplumda edindiğimiz tecrübeyi, teknoloji ve organizasyon birikimimizle birleştirerek bölgemizin hizmetine sunmaya talibiz. Üyelerimizle sürekli iletişim içinde olmak, taleplerini takip etmek ve birlikte çözüm geliştirmek önceliğimiz olacak. 1 Ekim 2026 Perşembe günü tüm üyelerimizi sandığa ve Mavi Liste’ye destek vermeye davet ediyorum.”



