1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. SABANCI HOLDİNG’İN SATIŞLARI 2019 İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 32 ARTTI

SABANCI HOLDİNG’İN SATIŞLARI 2019 İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 32 ARTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SABANCI HOLDİNG CEO’SU MEHMET GÖÇMEN: “GÜÇLÜ SONUÇLARIMIZIN ARKASINDA, DENGELİ PORTFÖYÜMÜZ VE KURUMSAL YÖNETİM YAPIMIZ VAR”

Sabancı Holding 2019 yılının ilk üç ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Zorlu ekonomik koşullara rağmen, stratejik ve dengeli portföyümüz ve güçlü kurumsal yönetim anlayışımız sayesinde başarılı finansal sonuçlar elde ettik. Varolduğumuz sektörlerdeki konumumuz ve ihracata yönelmemiz de bu dönemi hedeflerimizle uyumlu şekilde tamamlamamıza katkı sağladı. Ancak, Sabancı Topluluğu olarak önceliğimiz, bizi bu olumlu sonuçlara taşıyan kurumsal yönetim yetkinliğimiz, nakit yönetimini odağımızda tutmamız ve uçtan uca, satın almadan ödemeye, siparişten tahsilata kadar tüm tedarik zinciri süreçlerimizde etkin risk yönetimini esas almamızdır.Bu dönemi borçlarımızı azaltarak, nakit yaratmayı sürdürerek ve kur riski pozisyonu almadan yönettik. Riskin erken tespitini de sağlayan kurumsal yönetim yetkinliğimiz ve gücümüz ile tedbirlerimizi zamanında almamız finansal performansımıza da yansıdı. Bu da bize sürdürülebilir büyümeyi ve istikrarlı başarıyı getirdi. Önümüzdeki dönemde de süreçlerimizi aynı titizlikle yönetip, ülkemize olan güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

2019’un ilk çeyreğinde enerji, sigorta ve sanayinin bazı kollarının olumlu sonuçlara katkı sağladığını belirten Mehmet Göçmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji üretiminde portföyümüzün dengeli olmasının avantajını yaşadık. Yarattığımız güçlü portföy, olumsuz dış etkenleri bertaraf ederek paydaşlarımıza değer yaratmamızı sağladı.Çimento işimizde ise, Çimsa’daki Bunol satınalım kararı ile beyaz çimentoda, Türkiye’deki liderlik konumumuzu global arenaya taşımak için önemli bir adım attık. Ayrıca, daralan yurtiçi talebi dengelemek için ihracat pazarlarını odağımıza aldık. Kordsa, yeni dönemde teknolojik dönüşümümüzün en önemli kaldıraçlarından biri haline geldi. Kordsa’da kompozit alanındaki yeni satın almalarımız bizi dünya devlerinin tedarikçisi konumuna getirdi. Sigortada ise, güçlü markalarımız ve doğru fon yönetimimiz sayesinde pozitif sonuçlar elde ettik.

Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2019 yılının ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 artarak 14 Milyar 951 Milyon TL oldu. Sabancı Holding konsolide ana ortaklık net karı ise, 2019 yılının ilk üç ayında 1 Milyar 57 Milyon TL olarak gerçekleşti ve 2018 yılındaki halka arz kaynaklı tek seferlik gelir hariç tutulduğunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık % 15 artış gösterdi.Sabancı Holding’in toplam varlıkları 2019 yılının ilk üç ayı itibari ile 405 Milyar 288 Milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 29 Milyar 387 Milyon TL oldu.

Önümüzdeki dönemde de, paydaşlarımıza değer yaratma önceliğimizle ihracat miktarımızı arttırırken; iç pazarda da portföyümüzün gücünü kullanarak büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonumuzla şekillendirdiğimiz teknolojik ve kültürel dönüşüm yolculuğumuzu da stratejik ve uzun vadeli bakış açımızla sürdüreceğiz. Attığımız tüm adımları da sadece Topluluğumuz için değil, ülkemiz için değer yaratma sorumluluğumuzla hayata geçireceğiz”.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SABANCI HOLDİNG’İN SATIŞLARI 2019 İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 32 ARTTI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin