Türk girişimciler için bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul COM.E ON Forum 2025’te, Rusya’nın en büyük sınır ötesi e-ticaret platformu Ozon Global, Türk satıcılar için uygulanan komisyon oranlarında önemli bir indirime gittiğini açıkladı.
Platformdaki tüm ürün kategorileri için geçerli olacak satış komisyon oranı yalnızca %5 olarak belirlendi. Bu oran, önceki %20’ye varan komisyonlarla karşılaştırıldığında ortalama dört kat daha düşük. Yeni şartlar, 1 Ekim 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek ve Türk girişimciler için Rusya pazarında satış yapmayı çok daha kârlı hale getirecek.
Ozon Global Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş, bu stratejik kararla Türk markaları ve üreticilerinin Rusya pazarındaki kârlılığını artırmayı ve maliyetler üzerinde tam şeffaflık ve kontrol sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Hedefimiz, Türkiye ile Rusya arasında en kârlı ve verimli ticaret köprüsünü kurmak. Komisyonu %5’e indirmek, Türk iş ortaklarımızın büyümesine doğrudan yapılan bir yatırımdır. Onların maksimum kâr marjıyla büyüyebilmeleri için finansal engelleri ortadan kaldırıyoruz.” dedi



