1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep İpekyolu Kariyer Fuarı Hakkında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Gaziantep İpekyolu Kariyer Fuarı’na paydaş üniversite olarak katkı sağlayacak olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesin, iş dünyası temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine fuar hakkında bilgi vermek amacıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonunda toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Oğuzhan Yoncalık, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel ile iş dünyasının temsilcileri, Kamu Kurumlarının temsilcileri ve Ar-Ge Merkezi direktörleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversite – Sanayi işbirliği açısından bu türlü toplantıları önemsiyorum. Burada bu farkındalığı oluşturmak adına toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Biz bu işbirliği konusunda birlikteliğimizi her kesime vurgulamak istiyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekse bunu yapacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ise İpekyolu kariyer fuarı hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Sanayi arasındaki işbirliği hakkında bilgileri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe verdi. Yanıktepe, “Üniversite-Sanayi işbirliğinin somut örneklerini yaşamak proje bazlı işbirliklerini gerçekleştirmekle oluyor. Proje bazında da karşımıza iki temel unsur olan Ar-Ge ve İnovasyon çıkıyor. Bölgemizde şuan üç tane Ar-Ge Merkezi kurulmuş vaziyette. Bunun geliştirilmesi ile Kamu Sanayi Üniversite temsilciliği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teknoloji Çalışma Merkezi noktasında da çalışmalar devam ediyor. Bunların oluşmasının temelinde de proje yatıyor. Projelerde insan kaynaklarının gelişmesine bağlı. İnsan kaynaklarının en büyük potansiyeli ise üniversitelerde bulunuyor. Hepimizin birlik ve beraberliği içerisinde bir sinerji yakalayarak proje geliştirmesiyle büyük bir kalkınma hamlesinin başlaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan katılımcılara söz verilerek konuyla ilgili görüşleri alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin