1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. MOYKON’dan mobilya sektörünün eleman ihtiyacı için iş birliği

MOYKON’dan mobilya sektörünün eleman ihtiyacı için iş birliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobilya sektörünün çatı kuruluşu Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) ile Türkiye’nin önde gelen istihdam platformu Eleman.net, sektörün nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması için iş birliği protokolü imzaladı. Eleman.net CEO’su Levent Dicle, bu iş birliğinin diğer sektörlere de örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider istihdam platformu eleman.net, mobilya sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.

Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) ve Eleman.net, iş birliği protokolü imzalayarak kalifiye eleman sorununu çözmek için el ele verdiler.

Yeni bir istihdam modeli oluşturacak

Gerçekleştirdikleri iş birliğine yönelik açıklamada bulunan Eleman.net CEO’su Levent Dicle, MOYKON ile bir araya gelerek sektör çalışmalarını derinleştirdiklerini ve istihdama yönelik önemli bir çalışmaya adım attıklarını belirtti. İş birliği protokolünün önemine dikkat çeken Dicle, sektörün en önemli sorunlarından olan nitelikli çalışan ihtiyacının çözümü için yoğun bir çalışma yürütecekleri vurgusunu yaptı. ‘’Usta-Çırak ilişkisini canlandırmak ve sektöre yetişmek üzere eleman bulmaya yönelikte çıktılar üretmek istiyoruz. Özellikle mobilya sektöründe faaliyet gösteren markalarla iş birliğine girerek, eğitilmek üzere aday yönlendirmesi yapmak önceliğimiz olacak. Ayrıca bu çalışmamız, diğer sektörler için de örnek teşkil edecek ve yeni bir istihdam modeli oluşturacaktır’’ diye konuştu.

‘’Sonuçlarını kısa zaman içerisinde göreceğiz’’

Eleman.net ile yapılan protokolün, kalifiye eleman sorununun çözümü için önemli bir adım olduğunu belirten MOYKON Kurucu Başkanı Davut Doğan ise açıklamasında şunları söyledi: “Her fırsatta sektörün yaşadığı eleman sorununu dile getiriyor, bunun çözümü konusunda hem devlet hem de kamuoyu nezdinde bir takım girişimlerde bulunuyoruz. Eleman.net ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin sonuçlarını kısa zaman içerisinde göreceğimizi düşünüyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MOYKON’dan mobilya sektörünün eleman ihtiyacı için iş birliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin