Advertisement
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Enda Enerji’den ilk yarıda 299,8 milyon TL konsolide net dönem kârı

Enda Enerji’den ilk yarıda 299,8 milyon TL konsolide net dönem kârı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enda Enerji Holding, 2026’nın ilk yarısında 299,8 milyon TL konsolide dönem net kârı açıkladı. Şirketin konsolide net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık beş kat arttı; ana ortaklığa düşen net kâr 178,9 milyon TL, pay başına kazanç 0,41 TL olarak gerçekleşti. Toplam kapsamlı gelir ise 859,6 milyon TL ile geçen yılın aynı döneminin 2,9 katına yükseldi.

Şirket, son taksitlerinin dönem içinde ödenmesiyle banka kredilerini kapatırken, güçlü likidite ve özkaynak yapısıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, 2026 yılının ilk 6 ayında 791,5 milyon TL ciro ile yaklaşık 475 milyon TL tutarında FAVÖK yarattı.

Bölgesel yenilenebilir enerji oyuncusuna dönüşme yolunda ilerliyor

Şirketin finansal sonuçlarını değerlendiren Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dağıstan, “Borçsuz bilançomuz, güçlü nakit pozisyonumuz ve disiplinli operasyonel yönetimimizle yeni bir büyüme dönemine giriyoruz. 2030 yılına kadar 500 MW kurulu güce ulaşma hedefimiz doğrultusunda Türkiye’deki yatırımlarımızı sürdürürken, Romanya’daki projelerimizle uluslararası arenada yenilenebilir enerji oyuncusuna dönüşme yolunda ilerliyoruz. Sağlam ve sürdürülebilir büyüme anlayışımızla şirketimizin uzun vadeli değerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Enda Enerji’den ilk yarıda 299,8 milyon TL konsolide net dönem kârı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!