Advertisement
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Helin Akyıl: Helia yükselirken bir AVM değil; bir duruş, bir inanç ve bir değişim hikâyesi yükseliyor

Helin Akyıl: Helia yükselirken bir AVM değil; bir duruş, bir inanç ve bir değişim hikâyesi yükseliyor

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da yükselen ve 200 bin metrekarelik kapalı alanıyla bölgenin en büyük ticari yatırımlarından biri olmaya hazırlanan Helia Ticaret Merkezi, yalnızca fiziki büyüklüğüyle değil, arkasındaki vizyonla da dikkat çekiyor. Projenin lideri, Helia Yönetim Kurulu Başkanı Helin Akyıl, kadın girişimciliğinin gücünü sahaya yansıtan isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Akyıl, büyük ölçekli bir projeye kadın girişimci olarak liderlik etmenin hem gurur verici hem de zorlu bir süreç olduğunu belirterek, karşılaştığı görünmeyen bariyerlere dikkat çekti.

“Bu işe başlarken en sık duyduğum soru şuydu: ‘Bu kadar büyük bir projeyi gerçekten sen mi yöneteceksin?’ Bu şaşkınlık bile kadınların hâlâ büyük işlerin merkezinde görülmediğini gösteriyor.”

“Masaya oturmak için bile kendimi kanıtlamam gerekti”

Kadın olmanın iş dünyasında hâlâ ekstra bir mücadele gerektirdiğini ifade eden Akyıl, özellikle karar alma mekanizmalarında var olmanın kolay olmadığını söyledi.

Akyıl “Masaya oturmak, fikir beyan etmek, karar mekanizmasında yer almak için her adımda kendimi yeniden kanıtlamam gerekti. Erkek girişimciler için çoğu zaman otomatik kabul edilen şeyler, biz kadınlar için mücadele alanına dönüşebiliyor” dedi.

Finansmana erişim sürecinin de ayrı bir sınav olduğunu vurgulayan Akyıl, yatırımcı görüşmelerinde projeden çok kendi duruşunun sorgulandığını belirtti. Helin Akyıl “Yatırımcılara sunum yaparken çoğu zaman rakamlarım değil, ben sorgulandım. Ama vazgeçmedim. Her toplantıya sadece kendim için değil, benden sonra gelecek kadınlar için girdim” ifadelerini kullandı.

8 Mart mesajı: “Kadın gücü bu topraklarda kök salmıştır”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla da değerlendirmelerde bulunan Akyıl, özellikle Güneydoğulu kadınların üretkenliğine ve direncine vurgu yaptı.

“Güneydoğulu kadınlar yüzyıllardır hem evini hem toprağını hem ailesini hem de ekonomisini ayakta tutan görünmez kahramanlardır. Bizim coğrafyamızda kadın gücü yeni değil; sadece artık görünür oluyor.”

Akyıl’a göre bölgedeki kadınlar, tüm sosyal ve ekonomik zorluklara rağmen üretmeye, çalışmaya ve hayata değer katmaya devam ediyor: “Güneydoğulu kadın; sabrın, emeğin ve dirayetin adıdır. Tarlada da var, atölyede de var, üniversitede de var, yönetim kurulu masasında da var. Biz artık sadece desteklenen değil, yön veren kadınlarız.”

Genç kadınlara ise net bir çağrıda bulundu: “Büyük düşünün, cesur olun. Kapılar kapanıyorsa kendi kapınızı inşa edin. Çünkü her kadının başarısı, başka bir kadının yolunu aydınlatır.”

Yatırımcı dostu model ve bölgesel kalkınma vizyonu

Helia Ticaret Merkezi’nin yalnızca bir alışveriş merkezi olmadığını vurgulayan Akyıl, projeyi “bölgesel kalkınma hamlesi” olarak tanımlıyor.

100 bin metrekarelik kapalı alanıyla ticaret, hizmet, gastronomi ve sosyal yaşam alanlarını bir araya getiren proje; yatırımcılara düşük riskli ve sürdürülebilir bir model sunuyor. Giriş bedellerinin ulaşılabilir tutulduğunu belirten Akyıl, yatırımcılara hem mülkiyet hakkı hem de düzenli kira geliri imkânı sağladıklarını ifade etti.

“Biz tek kazananlı bir sistem kurmadık. Birlikte büyüyen bir yapı inşa ettik. Yatırımcımız kazandıkça biz büyüyoruz, biz büyüdükçe şehir kazanıyor.”

Projenin Diyarbakır başta olmak üzere tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ekonomik bir çekim merkezi olmasını hedeflediklerini belirten Akyıl, istihdam ve tedarik zinciri etkisine dikkat çekti.

“Helia sadece bir yatırım alanı değil; istihdam üreten, yerel ticareti canlandıran ve bölgesel ekonomiyi güçlendiren bir merkez olacak. Güçlü yatırımlar ancak güçlü bir toplumsal vizyonla anlam kazanır.”

“Bu bir değişim hikâyesi”

Helia Ticaret Merkezi yükselirken, Akyıl’a göre sadece betonarme bir yapı değil; bir zihniyet dönüşümü de inşa ediliyor. Helin Akyıl son olarak “Helia yükselirken bir AVM değil; bir duruş, bir inanç ve bir değişim hikâyesi yükseliyor. Güneydoğu’dan çıkan bir kadın olarak şunu söylüyorum: Artık biz de büyük projelerin merkezindeyiz ve kalıcıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

Helin Akyıl: Helia yükselirken bir AVM değil; bir duruş, bir inanç ve bir değişim hikâyesi yükseliyor
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin