Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Bahar Önel, butik bir yaklaşımla her müşterisini kendi kurumsal iletişim departmanı gibi görüyor ve özellikle halka arz iletişimi konusunda önemli başarılara imza atıyor.
Ajansın en önemli farkı, “Terzi İşi İletişim” anlayışıyla müşterilerine özel hizmet sunması. Ekonomi ve finans alanlarında uzmanlaşmış bir ekibe sahip olan Bahar Ünal İletişim, şirketlerin marka algısını ve itibar yönetimini en etkin şekilde gerçekleştiriyor.
HALKA ARZDA ÖNCÜ
Borsa İstanbul, 2023 ve 2024 yıllarında toplam 88 şirketin halka arzına onay verirken, Bahar Ünal İletişim bu şirketlerden 24’ünün halka arz sürecini yönetti. 2025 yılında halka açılan 12 şirketten ise 5’inin sürecinde yer alan ajans, Balsu Gıda ile de yılın en büyük arzını tamamladı. Bahar Ünal İletişim, SPK tarafından onay bekleyen 19 şirketin daha iletişim stratejilerini yürütmeye devam ediyor.
BUTIK BAKIŞ AÇISI
Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı, finansal okuryazarlığını daha da geliştirerek, halka arz sürecinde uzmanlığını ileri taşımayı hedefliyor. Uzun yıllar birlikte çalıştığı markalarıyla bir aile gibi olduklarını belirten Önal, gelecekte de butik ekip anlayışıyla şirketlere değer katmaya devam edeceklerini vurguluyor.
Önal “Halka arz iletişimin bir takım mevzuatları var. Aslına bakarsanız biz bunlara hakimiz. İlk yaptığımız halka arzdan bu yana 20’ye yakın markanın iletişim çalışmalarını yürüttük. Şu an en az 5 markamızı daha halka arza hazırlıyoruz. Burada değerli olan şey bizimle çalışan markalar bize kendini tamamen emanet edebiliyorlar. Süreçler ile ilgili biz onları yönlendiriyoruz. Biliyoruz ki etkin, doğru ve yerinde bir iletişim stratejisi ile en iyisini yapabiliriz. Türkiye’nin en önemli aracı kurumları ile çalışıyoruz. Hepsi ile yeni pek çok şey öğrendik. Bu süreçte ne isteniyor, neye ihtiyaç var hangi kurumun değer ve beklentisi ne, biz hakimiz. Bu da tüm paydaşları rahatlatan bir süreç daha önce de belirttiğim gibi izahname okuyup anlayabilen ve bunun iletişimini yapabilen, markayı hiç bir konuda yormayan bir bakış açımız var. Bence sektörde bizi bu konuda birinci sıraya oturtan butik bakış açımızın yanında bu oldu” dedi.
AYNI AŞKLA ÇALIŞIYORUM
“Bence en temel şey önce kendinize inanmak sonra doğru işi bulmak ve hedefe odaklanmak” diyen Bahar Önel “Ben mesleğimin en altından başladığım günden bu yana aynı aşkla ve hevesle çalışıyorum. Dinlediğim her markayı, iletişim hizmeti sunduğum her şirketi kendi iş yerim gibi görüyorum ve bu yüzden de empati yeteneğim sayesinde daha iyi hizmet sunabiliyorum. Ben çok küçük yaşlardan bu yana hep hedef koydum kendime. Hiç bir zaman bahane üretmedim. Bahane üreten insan her zaman kendine bir sebep bulabilir. Ben ve benim gibi insanlar çözüm odaklı ve nasıl olur? sorusunu soran kişiler. Ancak o zaman sonuca ulaşabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.



