1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Suzan Sabancı Dinçer: ABD’de ilgi gören çok parlak Türk girişimcileri var

Suzan Sabancı Dinçer: ABD’de ilgi gören çok parlak Türk girişimcileri var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Türk Cemiyetinin (ATS) geleneksel gala yemeği bu yıl 25 Ekim’de The Plaza Hotel New York’ta gerçekleşti. ATS eş başkanları Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve ABDli yatırımcı Linda Wachner’ın ev sahipliğinde düzenlenen gece, hem Türkiyede hem de ABDdeki başarılarıyla ilham veren Türk girişimciler onuruna düzenlendi. Aynı gün Goldman Sachsla bir Girişimcilik Forumu da düzenleyen ATSnin iki etkinliği de büyük ilgi ile karşılandı. 

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçerin eş başkanlığını yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyetinin bu yıl ABDde düzenlediği girişimcilik temalı etkinliklerine başta ABD ve Türkiye olmak üzere bütün dünyadan üst düzeyde katılım gerçekleşti.

Her yıl merakla beklenen ve Cemiyet’in imza organizasyonlarından olan gala yemeği ABDdeki başarılarıyla ilham veren Türk girişimcilerin onuruna yapıldı. Türkiye ve ABD’den 400’e yakın önemli ismi bir araya getiren etkinliğin organizasyonu, Jennifer Lopez ve Ben Affleck’in düğününü de organize eden Colin Cowie’ye emanet edilirken, son zamanlarda özel etkinliklerin aranan sanatçısı Chris Norton’un şefliği ve solistliğinde Casa Cipriani Jazz Club Band dinleyicilere büyüleyici bir gece yaşattı. Galaya Ant Yapı, BTC Türk, Chobani, Getir, Martı, Insider, Sierra Nevada Corporation ve Trendyolun kurucu ve ortaklarının yanı sıra pek çok girişimci, yatırımcı, şirket ve STK yöneticisi katıldı. Hamdi Ulukaya ve Özmen ailesi başta olmak üzere Türkiye’den önemli katılımcıların yer aldığı geceye Clinton kampanyasına 10 milyon dolar bağışlamasıyla öne çıkan Abigail Pollak’tan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı Michael Cohen’a ABD’den de pek çok üst düzey davetli katıldı. Moda ve sanat dünyasından da isimlerin davetli olduğu galaya üç defile mankeniyle katılan dünyaca ünlü modacı Naeem Khan damgasını vurdu.

Gecede bir konuşma yapan ve girişimciliğin ATS için önemine değinen Suzan Sabancı Dinçer, Türk girişimcilerin başarı hikâyelerinin herkese ilham verdiğinin altını çizdi. Sabancı Dinçer şu açıklamalarda bulundu:

ATSde göreve geldikten sonra 4 temel faaliyet alanı belirledik. Bunlardan birisi de girişimcilik. Türkiyenin son yıllarda büyük bir sıçrama yapmış ve ABDde de ilgi gören çok parlak girişimcileri var. Bu girişimcilerin iki ülkenin ekonomilerinin başarısında büyük rol oynayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda ATS’nin iki ülke arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik başarı güçlendirme hedefini de daha ulaşılabilir kılacaklarına inanıyoruz. İz bırakan hikâyeleriyle bizi gururlandıran bu girişimciler yeni nesle girişimcilik motivasyonu ve ilhamı katması da ayrıca mutluluk verici.”

Türk girişimciler geleceğin girişimciliğini konuştu 

ATS, aynı gün Goldman Sachsla birlikte bir de girişimcilik temalı bir forum düzenledi. Goldman Sachsin New Yorktaki merkezinde gerçekleştiren ve dünyadaki girişimcilik ekosisteminde yaşanan gelişmelerin konuşulduğu etkinliğe katılanlar Türkiyenin son yıllarda büyük sıçrama yapmış ve ABDde de çok ilgi gören girişimcilerinin hikâyelerini dinleme fırsatı buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suzan Sabancı Dinçer: ABD’de ilgi gören çok parlak Türk girişimcileri var
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin