1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Saat&Saat, ilk yarıda yüzde 26,4 büyüdü

Saat&Saat, ilk yarıda yüzde 26,4 büyüdü

featured
Screenshot
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saat&Saat, yılın ilk yarısını saat sektörünün büyümesine işaret eden başarılı bir performansla kapattı. Şirket, 2024’ün ilk yarısında adet bazında %26,4 ve ciro bazında ise %13,1 büyüme sağladı. Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “doğru fiyatlandırma ve her bütçeye uygun ürün yelpazemiz sayesinde tüketiciye ulaşarak büyümeyi sürdürüyoruz” bilgisini paylaştı.  

Dünyada ve Türkiye’de saatlere olan ilgi ve talep azalmadan devam ediyor. Dijitalleşmenin yükselmesi ve yoğun cep telefonu kullanımına rağmen, her tür ve segmentten kol saati geniş kitlelerce beğeniyle kullanılıyor. Saat&Saat, bugün 157 mağazası ve online satış yerleri ve bayileriyle 30’dan fazla markanın ürünlerini müşterileriyle buluşturuyor. Kurulduğu 1994 yılından bu yana dünyaca ünlü saat markalarının distribütörlüğünü yapan ve ‘Türkiye’nin Saatçisi’ olarak anılan Saat&Saat, yılın ilk yarısındaki satış performansını ve sektöründeki genel durumu paylaştı.

5 yeni mağaza, 4 yeni marka 

Marka portföyüne dünya çapında tanınmış 4 yeni markayı; Ebel, Timex, Plein Sport ve Ferragamo’yu ekleyen şirket, mağazalaşma çalışmalarına da hız kesmeden devam ederek yılın ilk altı ayında 5 yeni mağaza açtı. Saat&Saat, yılın sonuna kadar 10 mağaza daha açmayı hedefleyerek, yılı toplamda 15 yeni mağazayla tamamlamayı planlıyor.

Ciro bazında %13,1 büyüme 

Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, titizlikle yürüttükleri çalışmaların pozitif etkisiyle yılın ilk yarısında oldukça başarılı bir performans sergilediklerini duyurdu. Kaya, “2024’ün ilk yarısında adet bazında yaklaşık olarak yüzde 26,4 ve ciro bazında ise 13,1 büyüme sağladık. Hem yeni markalarla hem de yeni mağazalarla güçlendiğimiz bir dönem geçiriyoruz” dedi.

Sektör büyümesinin üzerine çıkmayı hedefliyor 

Saat sektörü 2023 yılında yüzde 23,7 oranında büyümüştü. Saat&Saat’in 2023 büyümesi 35,4 olarak gerçekleşmiştir. 2024’te Türkiye saat sektöründe yüzde 16 büyüme bekleniyor. Saat&Saat için yıl sonu büyüme hedefini 39,4 olarak öngördüklerini dile getiren Ramazan Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Saat&Saat, her bütçeye uyum sağlayabilecek, farklı segmentlerde ürünler sunan geniş bir portföye sahip. Bu sayede tüketiciye ulaşmakta güçlük çekmiyoruz. Doğru fiyatlandırmalarla her bütçeye uygun ürünleri müşterilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Saat&Saat, ilk yarıda yüzde 26,4 büyüdü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin