QNB Finansbank, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nden biri olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) kapsamında, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi”ni yayımladı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin var olmasında ve sürdürülmesinde kullanılan dilin en önemli faktörlerden biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan rehberde, QNB Finansbank’ın ‘Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Bankacılık İlkeleri’ yer alıyor.
Yüzde 51’ini kadınların oluşturduğu bankacılık sektörü hedef alınarak yayınlanan bu rehberle çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığının giderilmesi ve daha eşit çalışma koşulları için belirlenen taahhütler de kamuoyuyla paylaşılıyor.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliliğine duyarlı uygulamalar için kararlılığımızı sürdüreceğiz”
QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, bu rehber ile öncelikle dile yerleşen eril söylem ve cinsiyete yönelik bilinçsiz önyargıları çalışma hayatında ortadan kaldırmak, kadınların ve erkeklerin çalışma hayatında daha eşit koşullarda yer almasını ve güçlenmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Tan, yayımladıkları bu rehberin sektörde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerken, “QNB Finansbank olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ilerletilmesi için net hedefler koymak, toplumumuzda ve çalışma dünyamızda kadın-erkek eşitliğine önemli katkılarda bulunacağına inandığımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi’ni yayımladık.” dedi.
Tan sözlerine şöyle devam etti; “2021 yılında Birleşmiş Milletlerin belirlediği Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzalayarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye yönelik taahhütlerimizi ortaya koyduk. Son olarak da cinsiyet eşitliğini taahhüt eden şirketlerin performansını ölçmek için dünyada yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olan 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yerimizi aldık.”