Advertisement
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. İsmail Gülle: Hükümetimize ilettiğimiz 122 talebinin tamamı çözüme kavuştu

İsmail Gülle: Hükümetimize ilettiğimiz 122 talebinin tamamı çözüme kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni rekorlara emin adımlarla yürüyen ihracat ailesinin, odağının sadece ihracat olması için sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, “Son 2 yılda hükümetimize ilettiğimiz 122 talebinin tamamı, ivedilikle çözüme kavuştu. Yeni kanun teklifindeki taleplerimiz de yakında hayata geçecek. İhracatçılarımızı yol arkadaşı addeden Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve göreve geldiğinden buyana her zaman yanımızda olan Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a verdikleri desteklerden ötürü şükranlarımızı sunuyorumdedi.

61 İhracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçınıntek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan Türkihracatçısının sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı KanunlardaDeğişiklik yapılmasına Dair, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 12 maddelik kanun teklifi ile ihracatçıların önemli sorunları çözüm bulacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in yoğun çabalarıyla birlikte, Türkiye’de gerçekleştirilen fuarların alanlarında yapılan ilanve reklamlar, ilan ve reklam vergisinden muaf tutulacak. Aynızamanda Ticaret Bakanlığı’nın tahsisinde yer alan vemaliyetinin yüzde 98’i Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ileiki birlik genel sekreterliği tarafından karşılanan TİM GenelSekreterliği ve dört ihracatçı birliği genel sekreterliğininbulunduğu Dış Ticaret Kompleksi’ndeki kullanılan bölümbedelsiz olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’edevredilecek. Ayrıca, iflas eden, ölen, ticareti terk eden ve son 5 yılda ihracat yapmayan üyelerin borçları, genel kurullardaalınacak kararla terkin edilebilecek.

Türkiye’deki fuarlar, ilan ve reklam vergisinden muaf olacak  

Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran veemin adımlarla yeni rekorlara yürüyen ihracat ailesinin, odaknoktalarının sadece ihracat olması için sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, şuaçıklamalarda bulundu: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nesunulan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçıBirliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile BazıKanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 12 maddelik kanun teklifinde taleplerimizin yer bulması bizleri sevindirdi. Hatırlanacağı üzere son zamanlarda İstanbul’da düzenlenen veyurtdışından gelen yabancı müşterilerin de bulunduğuuluslararası fuarlarımıza belediye ekiplerinin ilan ve reklamvergisi için baskın yapmaları hoş bir görüntü yaratmamıştı. Bu konudaki taleplerimizi hükümetimize ve TicaretBakanlığımıza iletmiştik. Artık Türkiye’de gerçekleştirilenfuarların düzenlendiği alanlarda yapılan ilan ve reklamlar, ilan ve reklam vergisinden muaf tutulacaktır. AyrıcaYenibosna’da bulunan ve maliyetinin yüzde 98’ini TİM ve iki ihracatçı birliği genel sekreterliğimizin karşıladığı, TİM Dış Ticaret Kompleksi, Ticaret Bakanlığı’na tahsisliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ticaret Bakanımızın destekleriyle Dış Ticaret Kompleksi’ndeki kullanılan bölüm bedelsiz olarak TİM’e devredilecek. Alınan kararlar ihracat ailemize hayırlı olsun.”

Son 2 yılda 122 talep çözüme kavuşturuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihracat ailesineverdiği desteğe vurgu yapan İsmail Gülle, sözlerini şöylesürdürdü: Cumhurbaşkanımızın bizlere açtığı yoldaihracatımız artıyor, demek ki doğru yolda ilerliyoruz. Her zaman söylüyoruz; ihracat görevimizdir, ihracat borcumuzdur, ihracat geleceğimizdir, ihracat istikrarımızdır, ihracatgücümüzdür. Çünkü ihracat, dünya arenasındakigururumuzdur. Son 2 yılda hükümetimize ilettiğimiz 122 talebinin tamamı, ivedilikle çözüme kavuştu. Yeni kanun teklifindeki taleplerimiz de yakında hayata geçecek. İhracatçılarımızı yol arkadaşı addeden CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve göreve geldiğinden bu yanaher zaman yanımızda olan Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a verdikleri desteklerden ötürü şükranlarımızısunuyorum.”

Hedeflerimize büyük bir azimle yürüyoruz

Yılın ilk çeyreğinde ihracat ailesinin, son derece başarılı birperformans gösterdiğini belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, ”Mart ayı rakamlarımızda bunu yine gördük. Geldiğimiznoktada yılın ilk çeyreğinde toplam ihracatımız 60 milyardoları aştı. Mevcut projeksiyonda bu rakamlar, hedeflerimizegiden yolda son derece önemli. 2022 yılı hedefimiz olan 250 milyar dolara ulaşmak için ihracatımızı geçtiğimiz yıla göreher ay 2,1 milyar dolar artırmamız gerekiyordu. Son rakamların neticesinde, 250 milyar dolara giden yolda ilk çeyrekte 10 milyar dolar artıdayız. Yabancı alıcılar, Türkfirmalarımıza çok yoğun bir teveccüh gösteriyor. Bunugerçekletirdiğimiz heyetlerde de görüyoruz. Tüm sektörlerdeülkemize ciddi bir talep ve ilgi var. Mevcut ivmenin yükselişledevam ediyor olması beklentilerimizi artırıyor. Tümhedeflerimize büyük bir azim ve inançla yürüyoruzdedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsmail Gülle: Hükümetimize ilettiğimiz 122 talebinin tamamı çözüme kavuştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin