Business World Global

Yazılım becerisi makine uzmanlığıyla buluştu

Yazılım becerisi makine uzmanlığıyla buluştu
21 Ağustos 2024 - 12:55

Tüm sektörlerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına kaynak teknolojileri tedariki sağlayan Vega Makina, talaşlı imalat sanayisine 43 yıldır hizmet sunan Tezmaksan iş birliğinde Lazer Kaynak Robot Hücresi’ni geliştirdi. Üretimde kalite ve verimi artırıp iş gücü maliyetlerini azaltmayı hedefleyen Lazer Kaynak Robot Hücresi, kaynak hatalarını minimize ederek üretim hızını artırıyor ve işletmelere maliyet tasarrufu ile rekabet avantajı sağlıyor.

Ürün gamında yer alan kaynak ve kesme makineleri, lazer kaynak makineleri, kaynak jeneratörleri, kaynak telleri, sert lehim telleri ve kaynak sarf malzemeleriyle hizmet veren Vega Makina, Türk sanayicisi için bir yeniliğe imza attı. Bu kapsamda Türkiye talaşlı imalat sanayisine 40 yılı aşkın süredir tecrübe ve yatırımlarıyla öncülük eden Tezmaksan ile güçlerini birleştiren Vega Makina, Lazer Kaynak Robot Hücresi’ni geliştirdi. Sanayide faaliyet gösteren işletmelerin üretim takibi ve performans analizini kolaylaştıran hücre, böylelikle kaynak hatalarını minimum seviyeye düşürüyor.

Kaynak işlemlerinde standartlar yükseliyor

Otomasyona geçiş zorunluluğu, yüksek hassasiyet ihtiyacı ve verimli üretimin her geçen gün sanayide daha önemli bir kriter halini almasının yeni yatırımlarına yön verdiğini ifade eden Vega Makina Genel Müdürü Serdar Selim Zengin, “Tezmaksan’ın yazılımdaki üstün becerisi ile firmamızın makine konusundaki uzmanlığı sayesinde Lazer Kaynak Robot Hücresi’ni geliştirdik. Kaynak işlemini otomatikleştirerek iş gücünü optimize eden ve kalite standartlarını artıran bu hücre sayesinde yüksek hassasiyetle kaynak yapılabiliyor. Otomasyon ve hızlı kaynak yetenekleri sayesinde daha verimli bir üretim sağladığı için de sanayiciye zaman ve maliyet tasarrufu imkanı tanıyor” dedi.

“Üretim Takibi” ve “Performans Analizi” ile Türk sanayicisi daha rekabetçi

Lazer Kaynak Robot Hücresi’nin üretim takibi ve performans analizi olmak üzere iki ana odak üzerine çalıştığını söyleyen Zengin, şu ifadelerde bulundu: “Hücrenin üretim takibini; operasyonunu izleme ve verileri kaydetme, hataları tespit etme ve iyileştirme fırsatları veren ‘kaynak izleme’, üretim sürecini optimize eden ‘kalite kontrol’ ve işletmeye genel bir bakış sunan ‘veri analizi ve raporlama’ üzerine kurguladık. Performans analizini ise verimliliği ölçen ‘verimlilik değerlendirmesi’, ekonomik avantajlarını belirlemeye yardımcı olan ‘maliyet analizi’ ve sürekli iyileştirme adımlarına odaklanan ‘kalite kontrol ve güvence’ üzerine geliştirdik. Böylece üretimin ilk adımından imal edilen ürünün niteliğinin belirlendiği son adıma dek tüm süreci üstün bir yazılımla takip edebiliyoruz. Sanayinin üretim verimliliği için temel faktör olan otomasyon ve yazılımın bu birlikteliği sayesinde müşterilerimizin global rekabette başarılı olması adına gereken desteği sağlayacağız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

        [reklam]