1. Haberler
  2. FİNANS
  3. Yapı Kredi, Almanya’da bankacılık faaliyetlerine başlıyor

Yapı Kredi, Almanya’da bankacılık faaliyetlerine başlıyor

featured
Screenshot
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuruluşunun 80. yılını kutlayan Yapı Kredi, Avrupa Birliği içerisinde faaliyetlerini yürütecek ikinci iştiraki için Alman Bankhaus J. Faisst (“BHF”) hisselerinin tamamını satın alma işlemini tamamladı.

Satın alınan bankada 60 milyon euroluk sermaye artışı gerçekleştirilecek ve unvanı Ağustos ayı itibarıyla “Yapı Kredi Almanya” olarak değiştirilmiş olacak. Yapı Kredi Almanya’nın Genel Müdürlük eş sorumluluğunu ise Banka yöneticilerinden Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek.

“80. yılımızda öncü hizmetlerimizi sınırların ötesine taşımayı sürdürüyoruz”

Yapı Kredi olarak bir adım önde vizyonu ve sınırsız hizmet anlayışıyla 80 yıldır müşterilerine sundukları öncü hizmetleri bundan böyle Almanya’ya da taşıyacaklarını ifade eden Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi: “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Avrupa Merkez Bankası ve diğer Almanya düzenleyici otoritelerin de onayını alarak BHF’nin hisse devir sürecini başarılı bir şekilde tamamladık. Bu satın almanın ardından Yapı Kredi Almanya olarak, ülkemiz ekonomisinin en önemli paydaşlarından Almanya’da, bankacılık hizmetlerimizin yanı sıra iki ülke arasında ithalat ve ihracat yapan firmalarımız için de güçlü bir çözüm ortaklığı sunacağız. Yapı Kredi Almanya’nın Genel Müdürlük eş sorumluluğunu uzun yıllardır kurumumuzda pek çok başarıya imza atmış Bankamız yöneticilerinden Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek. Yapı Kredi Almanya’nın da ailemize katılması ile birlikte, 80. yılımızda öncü hizmetlerimizi sınırlarımızın ötesine bir kez daha taşımış olmaktan dolayı çok gururluyuz. Ana hissedarımız Koç Holding’in de vizyonu doğrultusunda Yapı Kredi olarak Almanya’da da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Yapı Kredi ve BHF arasında yürütülen satın alma görüşmeleri, yaklaşık 7,5 milyon Euro bedel karşılığında anlaşma ile sonuçlanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yapı Kredi, Almanya’da bankacılık faaliyetlerine başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.