1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi sayesinde yüzlerce gönüllü ve binlerce çocuğa ulaştı

‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi sayesinde yüzlerce gönüllü ve binlerce çocuğa ulaştı

featured
Screenshot
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Global Vodafone Vakfı’nın Avrupa genelinde 6-19 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenlediği hackathon’da dereceye girenlere ödülleri Romanya’nın başkenti Bükreş’te verildi. Törene Türkiye birincisi EcoLeaks takımı da katıldı.

Etkinlikte, ülke birincilerine yaratıcılıklarını ve çığır açan fikirlerini uluslararası alanda sergileme fırsatının yanı sıra deneyimlerini paylaşma, bilgi alışverişinde bulunma ve ömür boyu sürecek dostluklar kurma imkânı da sunuldu.

Yerel sorunlara yenilikçi çözümler

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arnavutluk, İspanya, Yunanistan, Hollanda, İtalya, Portekiz ve Romanya’da “Dijital Uçurumu Kapatmak” temasıyla gerçekleştirilen hackathon’da, binlerce katılımcı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, kapsayıcılık ve dijital becerilere odaklanarak yerel sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirdi. Türkiye’de Habitat Derneği işbirliğiyle “Yapay Zekâ İle Yarının Şehirleri” adı altında gerçekleştirilen hackathon’u Alinda Taşatar ve Mehmet Doruk Memik’in oluşturduğu EcoLeaks takımı kazandı. EcoLeaks’in geliştirdiği yapay zekâ tabanlı su patlaması tespiti projeleri, IoT cihazlarından alınan verileri analiz ederek su sistemlerindeki anormallikleri tespit etmeyi amaçlıyor. Yapay zekâ, su akışı, basınç, sıcaklık ve ses gibi verileri işleyerek erken uyarı sağlıyor, su kaybını azaltıyor ve bakım süreçlerini optimize ediyor. Diğer ülke birincilerinin ödül alan fikirleri arasında ise atıkları doğru şekilde tanıyan ve toplayan yapay zekâ çözümleri, okul çevresindeki sıkışıklığı çözen otomatik yürüyüş yolu sistemleri ve işe alımlarda bilinçsiz önyargıları ortadan kaldıran teknolojiler yer aldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şöyle konuştu:

“Habitat Derneği ile birlikte başlattığımız ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesinde amacımız, genç nesillerin teknolojik bakımdan donanımlı olmalarını sağlamak, günümüzde her alanda gördüğümüz yapay zekâ teknolojisini öğrenip kullanarak yaratıcı fikirlerini yeni teknolojilerle birleştirmelerini mümkün kılmak. Son olarak, global Vakfımızın Türkiye dahil 9 Avrupa ülkesinde birden düzenlediği hackathon ile gençlere ulaştık. Gençlerimizin yalnızca teknik bilgilerini değil, aynı zamanda tutkularını, yenilikçi bakış açılarını ve fikirlerini de etkili çözümlere dönüştürme becerilerini teşvik ettik. Yarışmamızı kazanan Kocaelili ve İzmirli gençlerimiz ödüllerini Bükreş’te aldı. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, şöyle konuştu: 

“Türkiye Vodafone Vakfı ile yürüttüğümüz ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi sayesinde yüzlerce gönüllü ve binlerce çocuğa ulaştık. Bu süreçte, gençlerin teknolojiyle ürettikleri yenilikçi çözümlerin uluslararası alanda da karşılık bulduğunu görmek, bizim için en büyük motivasyon kaynaklarından biri oldu. Teknolojinin hayatımızın her alanına entegre olduğu bu dönemde, en önemli hedefimiz yapay zekâ gibi akıllı teknolojileri insan yararına kullanmak. ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesiyle gençlere bu alanda ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırarak, geleceğe hazır olmalarını sağlıyoruz. Kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, onların bu yolda ilerlemeye devam etmelerini diliyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi sayesinde yüzlerce gönüllü ve binlerce çocuğa ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.