1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Twitter, Elon Musk ile yerle bir oldu

Twitter, Elon Musk ile yerle bir oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya şirketi Twitter’ın hisseleri, Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrası sert düşüş gösterdi.

New York borsasında TWTR koduyla işlem gören şirketin hisse değeri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 8’in üzerinde değer kaybederek 33,86 dolara geriledi.

Twitter hisselerinde yaşanan düşüş, Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından geldi.

Söz konusu düşüşle Twitter’ın hisse değerinin, Musk’ın nisanda yaptığı teklifin altına indiği dikkati çekti.

Daha önce Twitter’da yüzde 9,2’lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Musk, satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshetmişti

SEC’e cuma günü yapılan bildirimde ise Musk’ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarılmıştı.

Elon Musk’ın avukatları, SEC’e yapılan bildirimde, Twitter’ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bildirimde, Twitter’ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

Twitter, yasal işlem başlatmayı planlıyor

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, Musk’ın fesih kararının ardından anlaşmasının uygulanması için yasal işlem başlatılmasının planlandığını duyurmuştu.

Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor.” ifadesini kullanmıştı.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı, açılacak davayı kazanacaklarından emin olduğunu vurgulamıştı.

Fesih kararıyla işlemin tamamlanmaması durumunda Musk’ın 1 milyar dolar ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Twitter, Elon Musk ile yerle bir oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.