Business World Global

Online eğitim, geleceği şekillendiriyor

Online eğitim, geleceği şekillendiriyor
04 Temmuz 2024 - 11:58

Online eğitim, 2000 yılındaki patlamasından bu yana, dünya çapında yüzde 900’den fazla büyüyerek eğitim sektörünün en hızlı büyüyen pazarı haline geldi. Türkiye’de de hızla yaygınlaşan online eğitimin öne çıkan platformlarından Teedo, beyaz yakalılara ve kendini geliştirmek isteyen herkese profesyonel yönetici konumundaki eğitmenleri eşliğinde esnek ve rahat bir öğrenim deneyimi sunuyor.

Günümüz dünyasında online eğitim hem kişisel hem de profesyonel gelişim için güçlü bir araç haline geliyor. Dünyada profesyonellerin yüzde 30’u, yeni ve daha iyi maaşlı bir kariyere başlamak için online eğitimlere katılıyor. Küresel çapta online eğitime katılanların sayısının 2027 yılına kadar 57 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Rekabetçi iş ortamında, iyi çalışanları kendine çekebilen, geliştirebilen ve elinde tutabilen şirketler avantajlı konuma yükseliyor. Bunu sağlamayı başaran şirketlerin en önemli stratejilerinin başında, eğitim yoluyla çalışanların gelişimine yapılan yatırım yer alıyor. Çalışan mutluluğu ve bunu sağlamak amacıyla çalışanlara yapılan yatırımlar, Türkiye’de de şirketlerin başarısı için kritik bir faktör haline gelmiş durumda. Bu ihtiyacı karşılamayı amaçlayan Teedo Online Eğitim Platformu, geniş ve uzmanlıkla tasarlanmış eğitim programlarıyla beyaz yakalı profesyonellerin kariyer gelişimine odaklanıyor ve şirketlerin bu anlamdaki ihtiyaçlarına çözüm sunuyor. Katılımcılara pratiğe dayalı tecrübe ve mesleki bilgilerini sunan profesyonel yönetici konumundaki eğitmenlerle destek oluyor. Eğitimler, ağırlıklı olarak 25-50 yaş arasındaki profesyonellere hitap ediyor.

Teedo Genel Müdürü Selçuk Aytekin ile online eğitimin günümüz dünyasındaki yerini konuştuk…

Online eğitimi cazip kılan, giderek yayılmasını sağlayan şey nedir?

Online eğitimi en fazla cazip kılan yönü, esneklik ve rahatlık… Online eğitim, bireylerin kendi programlarına göre ve kendilerine uygun bir hızda ders materyallerine erişmelerine imkân tanıyor. Özellikle çalışanlar için bu yönü çok cazip. Kurslara bulunduğunuz her yerden erişebilmeniz, yolculuk masrafını ya da geleneksel öğrenimde sıkla karşılaşılan zaman engelini ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte çok çeşitli konularda uygun fiyatlı eğitimler düzenleniyor. Türkiye’nin her yerinden sınıf arkadaşlarınız oluyor. Farklı geçmişlere ve coğrafyalara sahip bireyler, daha çeşitli bir öğrenme ortamını teşvik ediyor. Yapılan çalışmalar, online eğitimin bir konuyu öğrenmek için gereken süreyi yüzde 40 ila 60 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Çoğu online eğitim platformu, çalışanlara hemen geri bildirim sağlıyor. Bu da öğrenme sürecini hızlandırıyor ve geliştiriyor.

Online eğitim, katılımcılarına nasıl fırsatlar sunuyor?

Bugün tüm dünyada online eğitim platformları, akademik eğitimin sunamadığı ya da yetersiz kaldığı pratik bilgiyi sunan; mesleki ve kişisel gelişim sağlayan iyi bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Bu platformlar, belirli meslek alanlarındaki becerileri güçlendirmek, uzmanlık kazanmak ve network oluşturmak isteyen profesyoneller için çeşitli eğitim programları sunuyor. Online sertifikasyon programları da bu alandaki bilgi ve yetenekleri doğrulama fırsatı sağlayarak, katılımcıların kariyer yolculuklarına anlamlı bir katkıda bulunuyor. Esnek program seçenekleri, çalışan bireyler olan katılımcılara kendi iş tempolarında öğrenme ve işle eğitimi dengeleme imkânı sunuyor. Bu eğitimler aynı zamanda kişisel mentorlük ve danışmanlık hizmetleriyle desteklenerek, daha etkili bir öğrenme sürecine olanak tanıyor. Bu sayede, iş dünyasındaki değişimlere ayak uydurmak ve rekabet avantajı elde etmek adına katılımcılar sürekli olarak kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Özetle online eğitim, geleceğin profesyonellerini şekillendiriyor.

Teedo olarak sektörde nasıl bir fark yaratıyorsunuz? İnsanlar neden sizin eğitim programlarınızı seçsinler?

Bir start-up olarak, en son teknolojiyi yanımıza alıyor, stratejimizin merkezine de ‘insan’ı koyarak ilerliyoruz. Teedo’da derslerimizi online ortamda canlı gerçekleştiriyoruz. Sanal sınıflarımızda hem ders materyalleri hem de ders kayıtları katılımcıların erişimine açık oluyor. Derslerin canlı gerçekleşmesi, Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların erişebilmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda eğitmenlerle birebir interaktif diyaloga girebildikleri için katılımcılar, hiçbir yerde olmayan sınırlı, tam da bu yüzden çok değerli olan bir kaynağa, eğitmenlerimizin 20-30 yıllık bireysel ve pratiğe dayalı iş tecrübesine ulaşabiliyor. En önemli farklarımızdan biri, karşılıklı deneyim ve know-how paylaşımına açık bir platform sunmamız. Şirketler nasıl ki, C-level isimlerden danışmanlık alıyor, biz de aslında bunu bireyler seviyesinde erişilebilir hale getiriyoruz. Değerli ve pahalı bilgi ve deneyimi demokratikleştirerek, mesleğinde yetkinleşmek isteyen kişilerin faydasına sunuyoruz.

Yakın dönemde açılacak yeni kurslar var mı?

Eğitim programımızı ve içeriklerimizi sürekli güncel tutarak katılımcıların yeni bilgi ve beceriler kazanmalarını destekliyoruz. Bu doğrultuda 8 Temmuz’da Mazars Sürdürülebilirlik Müdürü Büşra Suiçmez ile Kurumsal Sürdürülebilirlik Yönetimi Eğitimini, 16 Temmuz’da Samsung Eski Başkan Yardımcısı Gökhan Uğurlu ile Müşteri Deneyimi Yönetimi Eğitimini, 5 Ağustos’ta Türk Hava Yolları Teknoloji Kıdemli İş Analisti Meltem Tufan ile BT İş Analisti Eğitimini, 12 Ağustos’ta Uludağ İçecek Finans Müdürü Doğan Güneş Susuz ile Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimini, 20 Ağustos’ta UPS Baş Mühendisi Ayşenur Can ile Scrum Master Eğitimini, 24 Eylül’de ise Paycell Baş Mühendisi Bedirhan Güven ile Yüksek Trafikli Yazılım Mimarisi Eğitimini öğrencilerimizle buluşturacağız. Öğrenci adaylarımız en güncel kurs takvimini teedo.com.tr adresimizden takip edebilirler.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]