Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından turizm sektöründe 8-18 Temmuz tarihleri arasında rezervasyon sayılarında ciddi bir artış meydana geldi. Rezervasyon sayılarındaki artışta dikkat çeken noktalardan biri ise İstanbulluların tercihi oldu. Seyahat acentesi Hepsi Bungalov tarafından yapılan açıklamada, artan uçak bileti ve yüksek akaryakıt fiyatları dolayısıyla şehre yakın bölgelerdeki tatil noktalarında ciddi bir rezervasyon artışı gerçekleştiği vurgulandı.
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının hemen ardından turizm sektöründe rezervasyon sayılarında ciddi bir artış meydana geldi. Rezervasyon sayılarındaki artışa ilişkin açıklama yapan turizm acentesi Hepsi Bungalov’un kurucusu İlker Kulaksız, “İstanbullular bayram tatilinde Sapanca, Maşukiye, İğneada, Edirne ve İznik gibi destinasyonları tercih ettiler. Yükselen akaryakıt fiyatları ve bayram haftasında artan uçak bileti fiyatları gibi nedenlerle, komşu bölgelerde tatil daha uygun olabiliyor” dedi.
Artan maliyetler alternatif tatil noktalarını popüler hale getirdi
Tatil tercihlerinde hem yakın bölgelere hem de zincir oteller dışında alternatiflere yönelen yerli turistler; bungalov, tiny house gibi yapıları geçmiş yıllara göre daha çok kullanmaya başladılar.
Hepsi Bungalov’un kurucusu İlker Kulaksız bu konuya ilişkin açıklamalarında ise şunları kaydetti: Ekonomik olarak piyasadaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarındaki hızlı değişimler ve uçak biletlerine gelen zamlar yerli turistleri hem yaşadıkları yere yakın yerlerde tatil yapmaya yönlendiriyor hem de yeni nesil tatil konaklama seçeneklerini cazip hale getiriyor.
Şehre yakın bölgelere talep patlaması var
Bu yıl kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağının açıklanmasının hemen ardından da acentemiz üzerinden gelen talepleri incelediğimizde şehre yakın bölgelerdeki destinasyonlara bir talep patlaması var diyebiliriz. Elbette yine Ege ve Akdeniz sahillerinde ciddi bir turist sayısı mevcut o bölgeler için de yine talepler fazla fakat bu sene gözlemlediğimiz durum biraz farklı. Geçtiğimiz turizm dönemlerine göre alternatife yönelim ciddi anlamda talep görüyor.
Pandemi de tatil alışkanlıklarımızı etkiledi
Alternatif tatile yönelimin aslında pandemiyle birlikte popülerleşmeye başladığını vurgulayan İlker Kulaksız, “Pandemide evlere kapandıktan sonra ilk normalleşme adımlarıyla beraber eski tatil alışkanlıklarımıza hemen dönemedik, insanlar bu süreçte kalabalık zincir oteller yerine kendilerine özel alanlarda konaklamak istediler ve şehre yakın yerlerdeki yeni konaklama türlerini tercih ettiler.
Bungalov, tiny house gibi tatil alışkanlıkları pandemiyle aslında popülerliğini artırmıştı şimdi ise aynı zamanda ekonomik bir şekilde dinlenmek isteyen çok sayıda kişinin ilk aklına gelen seçenek oluyor.” dedi.