Advertisement
  1. Haberler
  2. FİNANS
  3. Halkbank, girişimci kadınlar ile Mardin’de bir araya geldi

Halkbank, girişimci kadınlar ile Mardin’de bir araya geldi

featured
Screenshot
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın girişimciliğini Türkiye’nin kalkınma hedeflerinin temel taşı olarak gören Halkbank, 2021’den bu yana sürdürdüğü “Üreten Kadınlar Buluşmaları”nın bu yılki serisini tamamladı. Buluşmaların son etabı olan Mardin’de, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı programda, Türkiye’nin dört bir yanından kadın kooperatiflerinin temsilcileri ve bölgedeki kadın girişimciler bir araya geldi. 

Kadın girişimciliğini Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerinin merkezinde gören, 2021 yılından bugüne kadar 21 farklı ilde 25 buluşma gerçekleştiren Halkbank; 2025 yılı “Üreten Kadınlar Buluşmaları”nı; Eskişehir, İzmir, Tekirdağ ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ardından Mardin’de gerçekleştirilen iki günlük programla tamamladı.

8 ve 9 Eylül tarihlerinde düzenlenen programın ilk gününde katılımcılar; Sorgül Buğdayı’nın ekim alanlarını gezip, Şemim Sabunları’nın markalaşma yolculuğunu dinlediler. Bir sonraki durak ise, kadın istihdamına ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan, toplum gönüllülüğünü temel alan yapısıyla Türkiye’nin ilk sosyal kooperatifi olma özelliğini taşıyan “Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” oldu. Katılımcılar, kadın emeğinin üretim ve kalkınmaya etkisini en somut haliyle yerinde deneyimleme fırsatı buldu.

Mardin buluşmasında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın Türkiye’nin en kapsayıcı girişimcilik platformlarından biri hâline geldiğini belirtti. Halkbank’ın OVP hedefleri ile uyumlu çalıştığını vurgulayan Arslan, “Yaşlı ve engelli bakım evi kurmak isteyen, bu alanda yatırım yapmayı planlayan veya bu alanda faaliyeti olup işletme finansmanına ihtiyaç duyan tüm girişimciler için 50 milyon TL’ye kadar limitli kredi paketimizi hayata geçiriyoruz. Ayrıca sektörde Kadın Kooperatifleri için kredi paketini ilk açıklayan banka olarak, Kadın Kooperatifleri Destek Paketimizin üst limitini 500 bin TL’den 1 buçuk milyon TL’ye yükseltiyoruz” açıklamasında bulundu.

Kadın girişimciliğe bütünsel katkı

Halkbank bugüne kadar Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile 254 bin kadın girişimciye toplam 103 milyar TL finansman sağladı. Türkiye’de kadın girişimciler tarafından kullanılan kredilerin yüzde 35’inde Halkbank imzası bulunuyor.

Finansmanın yanı sıra; Üreten Kadınlar Akademisi, MasterClass Marka Eğitim Programı, Kadın Kooperatiflerini Güçlendirme Çalıştayı ile İhracatta Kadının İzi ve BİGE – Bilim Kızlarla Gelecek gibi projelerle kadınların bilgiye erişimi, markalaşma yolculukları ve küresel pazarlara açılımları destekleniyor. Üreten Kadınlar Buluşmaları ise, bir etkinlik serisinin ötesinde, Türkiye’nin en kapsayıcı girişimcilik platformlarından biri olarak öne çıkıyor. Halkbank üretimden pazara, yerelden küresele uzanan yolculuklarında kadın girişimcilerin yanında olmaya ve onları sürdürülebilir biçimde güçlenmelerine öncülük etmeye devam ediyor.

 

Halkbank, girişimci kadınlar ile Mardin’de bir araya geldi
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin