Advertisement
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Günseli Çeçen: İyiliği birlikte çoğaltmaya devam edeceğiz

Günseli Çeçen: İyiliği birlikte çoğaltmaya devam edeceğiz

featured
Screenshot
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IC Gönüllüleri tarafından 2018 yılında “dilekler gerçek olsun” mottosuyla hayata geçirilen IC Mutluluk Harekatı, bugüne kadar binlerce çocuğun yeni yıl hayalini gerçeğe dönüştürdü. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların dileklerini gerçekleştiren projeye, 7 yıl içinde 14.000 gönüllü çalışan katkı sağladı.

IC Holding, grup şirketleri ve İbrahim Çeçen Vakfı’nın, Millî Eğitim Bakanlığı paydaşlığında yürüttüğü IC Mutluluk Harekatı; kurumsal gönüllülük kültürünü toplumsal faydayla buluşturan, sürekliliği olan bir dayanışma modeli olarak her yıl daha fazla çocuğun hayatına dokunuyor. Proje, hediye paylaşımının ötesine geçerek çocukların yeni yıl hayallerine ve heyecanına ortak oluyor.

Bir Dilekle Başlayan Yolculuk

Proje kapsamında yılbaşı öncesinde gönüllüler, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara hayallerini soruyor. Çocukların yazdığı bu dilekler, IC Holding ve grup şirketlerinin ofislerinde kurulan yılbaşı ağaçlarına kartlar halinde asılıyor. Gönüllü çalışanlar, ağaçlardan bir dileği seçerek çocuğun hayalini gerçeğe dönüştürecek hediyeyi alıyor, özenle paketliyor ve İnsan ve Kültür ekiplerine teslim ediyor. Ardından bu hediyeler, yine gönüllüler tarafından okullarda çocuklara ulaştırılıyor. Bir yılbaşı ağacından alınan küçük bir kart, bir çocuğun yeni yıla umutla girmesini sağlayan büyük bir mutluluğa dönüşüyor.

Proje kapsamında çocukların en çok dile getirdiği dilekler arasında oyuncak bebekler ve uzaktan kumandalı arabalar öne çıkıyor. En farklı hayaller arasında ise bir torba bilye, sevilen bir futbolcunun forması, yapay zeka robotu, mini mikroskop, bilim ve deney seti yer alıyor. Her dilek, bir çocuğun dünyasında heyecan ve umutla karşılık buluyor.

“Gerçek etki, birlikte hareket ettiğimizde kalıcı oluyor”

IC Mutluluk Harekatı’nın, İbrahim Çeçen Vakfı’nın dayanışmacı filantropi anlayışının en sahici yansımalarından biri olduğunu vurgulayan İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen: “Çocukların hayallerine dokunurken, çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın da bu mutluluğun bir parçası olmasını önemsiyoruz. Çünkü gerçek etkinin ancak birlikte hareket ettiğimizde kalıcı hale geldiğine inanıyoruz. IC Mutluluk Harekatı, küçük bir dileğin bir çocuğun hayatında nasıl büyük bir umut duygusuna dönüşebileceğini bize her yıl yeniden hatırlatıyor. Vakıf olarak bu dayanışma kültürünü büyütmeye ve iyiliği birlikte çoğaltmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Günseli Çeçen: İyiliği birlikte çoğaltmaya devam edeceğiz
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin