Geçtiğimiz yıl %3,5 büyüyerek 10,9 trilyon doları bulan global lojistik sektörünün, bu yıl %3,8 büyüyerek 11,3 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Bu büyüme, teknoloji yatırımları, sürdürülebilirlik ve iş gücünün gelişimi gibi stratejik yatırımlarla mümkün olmaya devam edecek.
Bilindiği gibi Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre, geçtiğimiz yıl küresel mal ve hizmet ticareti 33 trilyon dolar seviyesini geçti. Dünya çapında gerçekleşen reel ticaretin yaklaşık üçte biri olan 11 trilyon doların lojistikle bağlantılı olması, lojistiğin dünya ekonomisinde kritik bir rol oynadığını gözler önüne seriyor.
Global lojistik sektörünün teknolojiyle hızla dönüşmeye devam ettiğini kaydeden Tırport Kurucu Ortağı Dr. Akın Arslan, şunları söyledi:
“Lojistik teknolojileri dünyada, Mobilite, Görünürlük ve Dijital Filo Yönetimi, Gömülü Lojistik Teknolojileri, Robotik, Depo Otomasyonları, Tedarik Zinciri ve Akıllı Teslimat Teknolojileri, Veri Analitiği ve Otonom Sürüş Teknolojileri gibi alanlarda kendini gösteriyor. Teknolojideki bu gelişimle, bildiğimiz ve alışık olduğumuz lojistik yönetimleri kökten değişmeye başladı. Ülkemizin en büyük dijital lojistik platformu Tırport gibi müşterilerine gerçek-zamanlı, konum-tabanlı, akıllı lojistik çözümler üretebilen ve tüm intermodal çözümleri aynı platform içinde destekleyebilen dijital teknolojiler, küresel çapta ön plana çıkmayı sürdürüyor. Yükün fabrika veya depodan çıkışından tüm teslimat ve gümrük geçiş süreçlerine anlık olarak izlenmesine olanak veren Tırport benzeri dijital ağlar ve platformlar, farkı yaratırken her geçen gün hız, maliyet ve optimizasyon için daha çok tercih ediliyorlar.” dedi.