Hayrettin Atmaca Vakfı’nın sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması büyük bir coşkuyla tamamlandı. Ağrı Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sunny Elektronik iş birliğiyle gerçekleşen final etkinliğinde, 14 ilden gelen gençler kendi geliştirdikleri projeleri jüri karşısında sergiledi.
Yarışma sonunda birincilik ödülünü Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi kazanırken ikincilik ödülünü ise Başsavcı İhsan Eroğlu Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kazandı. Törende sahneye çıkan finalistler ödüllerini büyük bir heyecanla aldı.
Final günü yalnızca teknolojik başarılarla değil, aynı zamanda müzik ve eğlenceyle de renklendi. Türkiye’nin sevilen sanatçısı Haluk Levent sahne performansıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Ettkinlik öncesinde gerçekleşen çekilişte ise izleyiciler arasından seçilen şanslı kişiler, Sunny Elektronik’in televizyon, küçük ev aletleri ve daha birçok özel hediyesini kazandı. Yarışmanın sunuculuğunu ise deneyimli tiyatro sanatçısı Ercüment Şansal üstlendi.
Etkinliğe ev sahipliği yapan Sunny Elektronik ve Hayrettin Atmaca Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, yaptığı açıklamada:
“Bugün burada sadece yarışmanın değil, gençlerin hayallerine olan inancımızın da finalini kutluyoruz. Birinci, ikinci ve üçüncü olan tüm ekiplerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu yarışma sayesinde gençlerimiz teknolojiye sadece tüketici değil, üretici olarak yaklaşıyor. Her yıl daha çok gencimizin hayal kurmasına ve bu hayalleri gerçekleştirmesine vesile olduğumuz için gurur duyuyoruz.” dedi.



