Business World Global

Dünyanın cobot teknolojileri sanal fuar ile tanıtıldı

Dünyanın cobot teknolojileri sanal fuar ile tanıtıldı
22 Haziran 2020 - 14:47

Kolaboratif Robotlarla İlgili Dünyanın En Büyük Sanal Konferans ve Fuarı gerçekleşti.

Kolaboratif robotlarla ilgili Dünyanın En Büyük Sanal Konferans ve Fuarı “WeAreCOBOTS”, 16-18 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kolaboratif robotlar ve endüstriyel otomasyon alanında dünyanın önde gelen uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı ve sanal stantların yer aldığı fuarda, robotik otomasyonda geleceğin teknolojileri masaya yatırıldı. Üretim süreçlerinde insan ve robotlar arasındaki iş birliği, gelecekte otomasyonda yeni normal, otomasyonda uygulama zorlukları ve çözümlerinin ele alındığı fuarda ayrıca üretim dünyasının yeni robot teknolojileri tanıtıldı. Fuarda ayrıca ilk uygulama standlarında Çapak Alma-Polisaj, Makine Besleme, Kalite Kontrol, Taşıma, Montaj, Yapıştırma-Dağıtma uygulamalarına yönelik spesifik tanıtımlar yapıldı.

Dünyanın 50’den fazla ülkesinde 44 bin cobotuyla hizmet veren Danimarkalı cobot lideri Universal Robots (UR), bir ilke imza atarak, Dünyanın En Büyük Sanal Cobot Konferans ve Fuarı “WeAreCOBOTS” etkinliğine ev sahipliği yaptı. 16-18 Haziran 2020 tarihleri arasında üç gün boyunca online gerçekleştirilen ve katılımın ücretsiz olduğu fuarda, 30’dan fazla stant ve otomasyon alanında dünyanın önde gelen uzman 50 konuşmacısı yer aldı.

Robotik teknolojilerine dair ipuçları verildi.

Tüm sektörlerden yoğun ilgi gören sanal fuarda katılımcılar, sanal stantları gezerek, dünyanın en önemli cobot uzmanlarının gerçekleştirdiği konuşmaları takip etti. Robotik otomasyonuna dair ipuçlarının da verildiği fuarda katılımcılar, kolaboratif otomasyonun sunduğu sayısız fayda hakkında da bilgi edinme şansı yakaladı. İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere beş dilde yayınlanan etkinlikte katılımcılar ayrıca, otomasyon uzmanlarıyla çevrimiçi birebir görüşerek, montaj, paketleme, makine besleme gibi birçok canlı uygulamaları izleme, ‘Tak-Çalıştır ve Üretime Başla!’ kitlerini ve UR+ ekosistemi bileşenlerini keşfetti. Üretimden montaja kadar tüm süreçlerde yer alan robotların tanıtıldığı fuarda, katılımcıların soruları da yanıtlandı.

“Sıra dışı olmaya ve sıra dışı işler yapmaya odaklandık”

Fuarın açılış konuşmasını yapan Universal Robots Başkanı Jürgen von Hollen şunları söyledi, “Universal Robots olarak kurulduğumuz ilk andan itibaren sıra dışı olmaya ve sıra dışı işler yapmaya odaklandık. “WeAreCOBOTS” da bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz, kolaboratif robotlarla ilgili dünyanın ilk sanal fuarı oldu. Pandemiyle birlikte süreçler ve şirketler dijitalleşmek zorunda kaldı. WeAreCobots da bu anlamda tüm dünyadaki üreticilere ulaşmamızdaki önemli sanal yol oldu. Sanal fuarımızda pandemi dönemimde üretimin kesintisiz devam etmesi için sunduğumuz birbirinden farklı teknolojileri üreticilere paylaşma fırsatı yakaladık” dedi.

Minimum alanda maksimum verim.

Hollen, sözlerine şöyle devam etti, “Pandemiyle birlikte dünya çapındaki üreticiler pazar taleplerini karşılama ve çalışan sağlığını koruma anlamında baskı altında. Birçok ülkede kalifiye işçi sıkıntısı büyük bir sorun olmaya başladı. Pazarın maksimum esneklik, ürün kalitesi ve verimlilik gibi beklentilerine karşı üreticilerin de çalışan güvenliği ihtiyaçları artıyor. Tüm bunların yanı sıra üretim alanlarının sınırlı olması sebebiyle sunulan çözümler de bir o kadar basit olmalı. Üretim aşamasındaki mevcut zorluklar Covid-19 salgınıyla daha da ağırlaştı. Firmalar bu dönemde kesintiye uğramış tedarik zincirleri, sosyal mesafe, ekonomik ve politik belirsizliklerle karşı karşıya. Tüm bu belirsizliklerden çıkmak ve üretimde istikrarın sağlanması anlamında üreticilerin yardımına cobotlar yetişmektedir. Her türlü koşulda esnek ve hızlı üretim, yatırımın en kısa sürede geri alınması anlamına geliyor. Robotlara virüs bulaşma riski olmadığı için sosyal mesafe gibi kurallara gerek olmamaktadır ve minimum alandan maksimum verim alınabilmektedir. Biz de bu fuarımızla üreticilere her koşulda nasıl kesintisiz üretim yapabileceklerini anlattık. Fuarımız yoğun ilgi gördü, katılımdan son derece memnunuz. Salgın özellikle KOBİ’leri yenilikçi üretim teknolojilerini düşünmeye zorladı. Birçoğu şu anda cobotları üretimde kullanmayı düşünüyor.”

Etkinlikte, Universal Robots’un; OnRobot, Robotiq, Sensopart, Schunk, Robatec, Cobotracks, Tantec, Rocketfarm, Gimatec, Photoneo, Asyril, Micropsie, Zimmer, Robominds, Schmalz, Igus, SMC ve Piab gibi dünyanın birçok ülkesinden katılan partnerleri de yer aldı.

Universal Robots Hakkında;

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; kolaboratif robot ya da cobot olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e, UR16e olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri mevcuttur. Universal Robots, dünyanın 50’den fazla ülkesinde kurulu 44.000 cobot ile %60 pazar payına sahiptir. Teradyne Inc.’in bir parçası olan şirketin merkezi Danimarka, Odense’de olup Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Meksika’da bulunan bölge ofisleri, dünya çapında yaklaşık 700+ distribütör ve sistem entegratörü ile faaliyet göstermektedir. Universal Robots’un 2019 yılı cirosu 248 milyon dolardır. Universal Robots cobot’ları metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Akademi ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını ve programlanmasını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği ve dar alanda çalışabilme özellikleriyle işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]