Advertisement
  1. Haberler
  2. FİNANS
  3. Alternatif Bank’tan 200 milyon dolarlık Eurobond ihracı

Alternatif Bank’tan 200 milyon dolarlık Eurobond ihracı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alternatif Bank, küresel sermaye piyasalarında önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyan AT1 (Additional Tier 1) eurobond ihracını başarıyla sonuçlandırdı. Toplam 200 milyon ABD doları tutarındaki ihraç, Banka’nın sermaye yapısını güçlendirirken uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Söz konusu işlem, Banka’nın uluslararası piyasalardaki konumunu ve yatırımcı güvenini bir kez daha ortaya koydu.

İhraç sürecinde gelen 1.2 milyar ABD dolarını aşan talep, işlemin büyüklüğünün altı katını aşarak güçlü bir yatırımcı güvenine işaret etti. Coğrafi çeşitlilik açısından da dikkat çeken işlemde yatırımcı dağılımı incelendiğinde %59’unun İngiltere ve İrlanda, %25’inin Orta Doğu, %12’sinin Kıta Avrupası ve %4’ünün Asya ve Off-Shore ABD merkezli yatırımcılardan geldiği görüldü. Bu geniş ve dengeli dağılım, Alternatif Bank’ın farklı bölgelerdeki kurumsal yatırımcılar nezdinde artan görünürlüğünü ve güvenilirliğini bir kez daha tescilledi.

Uluslararası piyasalarda son dönemde Türk bankacılık sektörüne yönelik artan ilginin bir yansıması olarak değerlendirilen ihraç, Alternatif Bank’ın uzun vadeli büyüme stratejisini ve güçlü bilanço yapısını destekleyen önemli bir adım oldu.

“İhracımıza gösterilen ilgi, Türkiye bankacılık sektörüne duyulan güvenin güçlü bir göstergesi”

Alternatif Bank Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Güven, ihraca ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “AT1 eurobond ihracımıza gelen yüksek ve çeşitli yatırımcı ilgisi, Bankamıza ve Türkiye bankacılık sektörüne duyulan güvenin güçlü bir göstergesi. Bu işlemle sermaye yapımızı daha da güçlendirirken, uluslararası piyasalardaki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alternatif Bank’tan 200 milyon dolarlık Eurobond ihracı
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin