Business World Global

Oral: Türkiye’de kripto para bilinirliği yüzde 99 ile doyuma ulaştı

Oral: Türkiye’de kripto para bilinirliği yüzde 99 ile doyuma ulaştı
09 Ekim 2024 - 19:26

Paribu, bu yıl 5. kez düzenlediği ve “en kapsamlı” olma özelliği taşıyan Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

Paribu, iki yıldır FutureBright Group iş birliğiyle yürüttüğü ve bu yıl 5. kez gerçekleştirdiği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. 2020 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan ve alanının en kapsamlısı olan bu önemli araştırma, Türkiye’de kripto paralara yönelik bilinirlik ve algıdaki değişimleri görmek için kritik bir öneme sahip.

Amacı, kripto para ekosisteminde son 1 yılda yaşanan gelişmelere ayna tutmak, elde edilen verileri kamu ve paydaşlarla paylaşmak, kripto paraya dair beklentileri, motivasyonları ve bariyerleri tespit etmek olan Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması, ortaya çıkan sonuçlar nezdinde ülkedeki kripto paralara dair yapılabileceklere dair doğru bir yol haritası niteliğinde.

Paribu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral, Türkiye’de kripto para bilinirliğinin yüzde 99 ile doyuma ulaştığını belirterek “Kripto para ile işlem yapanların oranı her yıl artıyor. Kripto paralar daha çok kısa vadeli alım satım işlemleri için tercih ediliyor” dedi. Kripto paralara olan güvenin her yıl arttığına dikkat çeken Onran “Covid’den sonra dünya güvene odaklandı. Güvenin kaynağı ise hâlâ devlet var. ‘Merkeziyetsiz yapı’ diyenler şimdi ‘Devlet olsun’ diyor. 10 kişiden 6’sı kripto piyasalarda regülasyon istiyor. Devlet tarafından denetlenme ve teminatının korunmasını talep ediyor” diye konuştu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]