Voila Card’ın hedefi 2023’te 3 milyon kişiye ulaşmak ve 2026 yılında ise 8 milyar dolara dünya devlerine satılmak.
Türkiye’nin ilk dijital kartviziti olma hedefi ile Ağustos 2021 yılında hayata geçen Voila Card, NFC ve QR teknolojisini içeren altyapısıyla, Türkiye’nin önde gelen markalarının dijital dönüşüm süreçlerine eşlik ediyor. Şu anda 12 bin kullanıcısı olan Voila Card, kurumsal şirketlerle bu rakamı 25 bine çıkarırken, yılsonuna kadar hedefi 150 bin, 2023 yılı sonuna kadar da 3 milyon kullanıcıya ulaşmak. Yenilikçi tasarımı ve doğa dostu yaklaşımıyla da ön plana çıkan Voila, yıllık kurtardığı 15 bin ağaç ile sürdürülebilirliği de destekliyor.
Gayrimenkul, bankacılık, sağlık ve bayilik ağına sahip kurumlar tarafından tercih edilen Voila Card, ömür boyu kartvizit bastırma ve taşıma ihtiyacını ortadan kaldırırken, şirketler ise kartvizit bastırmanın operasyonel ve finansal maliyetlerinden kurtuluyor. Teknolojik altyapısı ile günümüzün en güncel ve en güvenli programlama dillerini kullanan Voila, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarını dijital ortamda bir araya getirerek; bilgileri güncel tutma, sosyal medya entegrasyonu, iletişim ve şirket bilgileri ile portfolyolarınızı istediğiniz kişilerle temassız paylaşabilmeyi sağlıyor. Tüm altyapı yatırımlarını ISO standartlarına uygun olarak gerçekleştiren Voila, veri güvenliğini de KVKK’ya ile sağlıyor.
Voila Card, İkinci Yatırım Turu’nda
Dijital kart pazarına girdikten 4 ay sonra uluslar arası finans şirketi Level Up Invest’ten 8 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan Voila, sadece bir temasla tüm iletişim bilgilerini, sosyal medya hesaplarının hatta özel yazılımlarla şirket kataloglarının da yüklenebildiği altyapısıyla, iletişimde pratiklik ve süreklilik sağlıyor. İkinci yatırım sürecine devam eden ve günden güne büyüyen Voila’nın yüzde1’lik değeri 380 bin dolara; Nisan 2022 itibariyle arıma modeliyle hesaplanmış değeri ise 38 milyon dolara ulaştı.
8 Milyar Dolar Değerlemeyle Dünya Devlerine Satılmayı Hedefliyor
Hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmak ve yeni pazarlara açılarak büyümesini hızlandırmak isteyen Voila, 2026 yılında 12 ülkede toplam 121 milyon kullanıcı, yapay zekâsı, yüzde 63 EBITDA marjiniyle ve 8 milyar dolar değerlemeyle dünya devlerine satılmayı hedefliyor. Bu tarihe kadar 5 yatırım turu planlayan Voila, 400 bin kullanıcı hedefine ulaşmak ve 3 ülke pazarına girmek için gerekli olan pazarlama giderlerini finanse etmeyi amaçlıyor.
Voila Card İlkleri Uyguluyor; Gen ID
Mayıs 2022’de mobil uygulamasını da hayata geçiren Voila Card, kullanıcılarına dijital ortamda bilgilerini güncelleme ve kolaylıkla takip etme imkânı sunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye’nin ilk Farmakogenetik şirketi olan BAU’nun kurduğu “Gen to Future” ile de entegre olan Voila, dünyanın ilk GEN ID kartı olma özelliğine sahip oldu. Gen to Future’ın tüm kullanıcılarının GEN ID’leri Voila altyapısıyla korunuyor.
Türkiye’de Dijital Kart Sektörünün Yıllık Pazar Hacmi 300 Milyon Dolar
Voila Card, hayata geçtiği ilk günden bu yana Türkiye’nin önde gelen markalarına hızlı, kolay erişilebilir bir network ağı sunarak dijital kart piyasasına yön veriyor. Kullanıcılarına yenilikçi bir deneyim sunarken, markaların dijital dönüşüm yolculuklarına da eşlik ediyor. Voila Card CEO’su Burak Karabacak, “Türkiye’deki dijital kart piyasasının büyüklüğü 300 milyon dolar. Tüik İşgücü İstatistiklerine ve Voila Card olarak Twentify ile gerçekleştirdiği pazar araştırmasına göre 7,5 milyonun üzerinde kartvizit kullanıcısı var. Şu an kurumsal bütün şirketler strateji ve yaklaşımlarıyla sürdürülebilirliğin bir parçası olmak için çalışmalar gerçekleştirip, bütçe ayırıyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik vizyonları ve bütçeleri bu 300 milyon dolarlık dijital kartvizit pazarının yüzde 30’unu şekillendiriyor. Sürdürülebilirlik uygulamaları sadece çevreye yardımcı olmakla kalmayıp şirketler için daha iyi bir marka imajı, daha düşük maliyetler, daha yüksek verimlilik sağlıyor. Biz Voila Card olarak şirketlerin uzun vadede devamlılığını sağlayabilmeleri için yola çıktık ve günden güne büyümeye devam ediyoruz” dedi.