Business World Global

Papara, Avrupa’da yaşayan Türkleri ücretsiz para transferiyle tanıştıracak

Papara, Avrupa’da yaşayan Türkleri ücretsiz para transferiyle tanıştıracak
04 Aralık 2020 - 10:10

Dünyanın lider finans kuruluşları arasında yer almak hedefiyle faaliyet gösteren Papara, 2021 yılında yatırım ve kredi ürünlerini sunmaya hazırlanıyor.

Papara CEO’su Ahmed Faruk Karslı, 2021 yılında 200 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye’de 2020 yılında en çok indirilen ve en yüksek skora sahip olan fintech uygulamasıyız. Kullanıcılarımıza çok yakında ilk olarak Türkiye, daha sonra da global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı tanıyacağız. Kredi ihtiyacı olan kullanıcılarımız için bankalardan kendileri adına aldığımız en iyi teklifi iletecek ve tüm finansal ihtiyaçlarını Papara uygulamasında gidereceğiz. ” dedi.

Kullanıcılarının finansal işlemlerini özgürce, zaman sınırlaması olmadan, ücretsiz ve anında gerçekleştirmesini sağlayan Papara, 2021 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılarına hisse senedi piyasalarına erişim imkanı sunmayı planlıyor. Birçok hizmetlerinde olduğu gibi hisse alım-satım işlemlerinde de işlem ücreti olmayacağını müjdeliyor.

Global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı

Papara’nın yola çıkış amacının herkese eşit ve kolay erişilebilir finansal hizmetler sunmak olduğunu ifade eden Karslı, şöyle devam etti: “Bugün 5,75 milyon kullanıcıya ulaştık. Kullanıcılarımızın büyük bir kısmının bir banka hesabı yok. Hiçbir işlem ücreti yansıtmadan para transferi, fatura ödeme, finans yönetimi gibi hizmetlerle beraber onları finansal ekosisteme kazandırarak finansal kapsayıcılığı ve okuryazarlığı artırmaya çalışıyoruz. EFT saatinden bağımsız, IBAN numarasına ihtiyaç duymadan 24 saat herkese ücretsiz para gönderebilme imkânı sağlıyoruz. Kullanıcılarımız adreslerine gönderdiğimiz ücretsiz kartlarla Türkiye’de ve dünyada ödeme yapabiliyor, dünyadaki bütün ATM’lerden para çekebiliyorlar. Çok yakında ilk olarak Türkiye, ardından da global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı tanıyacağız.”

2021 yılında ödeme sistemleri alanında 200 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Karslı, “Önümüzdeki yılın sonunda 10 milyon kullanıcıyı hedefliyoruz. 2023 yılının sonuna koyduğumuz hedefleri pandemi döneminde yakaladığımız ivme ile 2021 yılında tutturabiliriz” dedi.

Türkiye’nin fintech politikasını çok beğeniyorum

Son 5 yıldır fintech kuruluşları olarak ciddi anlamda arkalarında kamu desteğini gördüklerini ifade eden Karslı, “11. Kalkınma Planı’nda fintechlere çok ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor. Regülasyonumuz Avrupa’ya göre çok daha yeni ve bunun avantajını kullanıyoruz. Ülkemizin fintechler ile ilgili politikasını çok beğeniyorum, böyle devam etmesini umuyorum. Sektörümüzü Merkez Bankası regüle etmeye başladı. Geçtiğimiz açık bankacılığa ilişkin düzenlemeler yürürlüğe girdi. Alt düzenlemelerin de yayınlanması ile birlikte rekabetin de iş birliklerinin de artacağı bir döneme giriyoruz. Özellikle pandemi sürecinden başarıyla çıkmış fintech şirketleri tüm sektörler için fayda sağlamaya devam edecektir. Ayrıca her yıl daha da deneyim kazanan sektörümüzün yabancı yatırımcılar için odak noktası olacağını tahmin ediyorum. Yeni düzenlemelerle daha iyi bir beş yıl bizi bekliyor” diye konuştu.

Geleceği açık bankacılık şekillendirecek

Pandemi ile birlikte insanların fintechlere ve alternatif ödemelere olan yaklaşımlarının olumlu yönde değiştiğini vurgulayan Karslı, “Açık bankacılık dediğimiz kavram geleceği oldukça şekillendirecek. Artık tüketiciler kendilerini herhangi bir bankaya veya finansal kuruluşa adapte etmek zorunda değil. Bu saatten sonra rekabet, tüketici ve kullanıcı deneyiminde olacak. Papara’da en çok gurur duyduğumuz şey kullanıcı deneyimi… Türkiye’de uygulama marketlerindeki skorumuz birinci sırada ve son üç ayda en çok indirilen 5 uygulama arasındayız” açıklamasını yaptı.

Rakamlarla Papara dünyası

  • 2020 yılında işlem hacmi 4 kat büyüdü.
  • Ön ödemeli kart pazarında pazar payı %43,5’e ulaştı. (Kaynak: BKM)
  • 5,75 milyon hesap sahibine, 1 Milyon kart sahibine ulaştı.
  • 2021 sonunda 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.
  • Papara uygulamasını her gün 10.000’den fazla kullanıcı indiriyor.
  • 2021 yatırım hedefi, 200 milyon TL

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]