Umut Çelik / umut@businessworldglobal.com
Liman Oil, yeni yapılandırma hamlesiyle Akaryakıtta olduğu gibi madeni yağlar ve kimyasallar alanında da Türkiye’nin en büyük dağıtım ağları arasında yer almak için var gücüyle çalışıyor.
2018 yılında kurulan Liman Oil, 2019 yılının 7. ayında sektörde yaklaşık 20 yıl tecrübesi olan Kadir Laçin tarafından dağıtıcı lisansı ile birlikte satın alındı. Sektöre girdiği günden beri emin adımlarla yol alan Liman Petrolcülük Dağıtım Anonim Şirketi “yollardaki limanınız” mottosuyla hizmet veriyor.
“YATIRIMLARIMIZA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Eylül 2021 itibarıyla dolar kurunda yaşanan hareketlenme, uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarındaki artış ve Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı belirsizlik ile güvenlik sorunlarının söz konusu olduğunu kaydeden Liman Oil Genel Müdürü Eyüp Bilen “Liman Oil, en zorlu koşullarda dahi tüm faaliyetlerini kesintisiz ve başarılı olarak sürdürmeye, sektörüne örnek olmaya, ülkesine katkı sağlamaya devam ediyor. Güçlü adımlarla büyümeye yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Pandemi koşullarında da durmadık aksine bayi ağı olarak, pazar payı olarak büyüdük, yatırımlarımızda herhangi bir duraksama olmadı. Yaşanan gündemlerden bağımsız olarak, koşullar ne olursa olsun işimizi en iyi şekilde yapmaya, güçlü adımlarla ilerlemeye, yatırımlarımıza büyümeye devam edeceğiz” dedi.
“EN İYİYE, EN DOĞRUYA, EN MÜKEMMELE ODAKLANDIK”
Liman Oil’in sektörüne katkıda bulunma, örnek olma gibi sorumluluklar da taşıdığını belirten Bilen “Çok güçlü bir altyapımız, üretim teknolojimiz, gücümüz ve kabiliyetimiz var. Fakat en önemlisi, başarıya inanmış ve adanmış çok güçlü bir aileyiz. Bununla birlikte, akaryakıtta olduğu gibi madeni yağlar ve kimyasallar alanında da Türkiye’nin en büyük dağıtım ağları arasında yer almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Teknolojiyi çok seviyor ve kullanımını sürekli güncel tutuyoruz” diye konuştu.
“MÜŞTERİLERİMİZ İLE DUYGUSAL BAĞ KURUYORUZ”
Eyüp Bilen, hem bugün hem de geleceğe yönelik düşündüklerini, çalıştıklarını, ürün ve hizmetlerini geliştirip yatırım yaptıklarının altını çizerek “Bizi rakiplerimizden ayrıştıran en önemli özelliğimiz müşteri memnuniyetine gösterdiğimiz özen ve bu konudaki sürdürülebilir çalışmalarımız. Bir akaryakıt dağıtım markası olmanın ötesinde müşterilerimizin hayatında kalıcı bir yere sahibiz. Çünkü müşterilerimizi dinliyor, beklentilerini anlıyor ve her koşulda yapılamayanı yapıyoruz. Aldığımız geri bildirimlerimizle mevcut standartlarımızı koruma ve üzerine çıkma hedefiyle çalışıyoruz” dedi.
ÇİN’DEKİ KISITLAMALAR PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Petrol fiyatları, Çin’deki huzursuzluğun yatırımcıların risk iştahını azaltması ve talep görünümünü gölgelemesi nedeniyle düştü. Ham petrol fiyatları, halihazırda kırılgan olan piyasada stresin daha da artırmasıyla geçtiğimiz aralık ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bilen, Çin’deki pandemi kısıtlamalarının piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek “Petrol piyasasındaki hava olumsuz olmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü banka Goldman Sachs gelecek yıl için fiyatların 110 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Salı günü, Goldman Sachs’ın küresel emtia başkanı Jeff Currie, petrol fiyatlarındaki son düşüşlerin nedeninin dolar ve Çin olduğunu söyledi. Diğer yandan tüm piyasada 2023 yılında petrol fiyatlarının çok daha yüksek olacağına dair net bir inanç var. JP Morgan ise Rus üretiminin 2023 ortasına kadar savaş öncesi seviyelere tamamen geri dönebileceğine dair iyimser tahminlerini koruyor. Bankaya göre, petrol 2023 yılında 90 dolar bandında seyredecek. Bir başka iddiaya göre, Çin’de gelecek yıl, bastırılmış bir petrol talebi ortaya çıkacak ve bu da petrol fiyatlarının yükselmesine neden olacak” diyerek sözlerini tamamladı.