Business World Global

Akbank, İhracatçıları desteklemeye devam ediyor!

Akbank, İhracatçıları desteklemeye devam ediyor!
18 Şubat 2021 - 10:22

Akbank, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine verdiği destek kapsamında; avantajlı kredi oranları, dijitalleşmeye yönelik çözümler, müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanan dış ticaret tarifeleri ile zenginleştirdiği “İhracatçının Gücü Paketi”ni müşterilerinin kullanımına sunuyor.

Akbank, ilk kez 2019 yılında ihracatçıların hizmetine sunduğu İhracatçının Gücü Paketi’ni, her yıl ekonominin gereklilikleri ve müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda dijital ve yeni içeriklerle destekleyerek ihracatçıların kullanımına sunuyor. 2021 yılında yenilenen paketin detayları ve yenilikler 18 Şubat saat 16.30 da  gerçekleştirilecek Akbank İhracatçı Buluşmaları webinar etkinliğinde Akbank Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal    tarafından anlatılacak.

“Pandemi sürecinde de müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz”

Konuyla ilgili açıklamasında Akbank olarak ülke ekonomisinin büyümesinde önemli etkisi olan ihracatçılara gereken her desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Akbank Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, “Geçtiğimiz yıl pek çok ülkede ve sektörde yaşanan daralmalara rağmen ülkemizin 170 Milyar USD’a yaklaşan ihracat hacmine ulaşması; ihracatçılarımızın başarısını ve gücünü gösteriyor. Akbank olarak ihracatçılarımızı destekleyecek şekilde hem avantajlı kredi oranları hem de yeni içerik ve e-ihracata yönelik iş birlikleri ile tüm detayları düşünülmüş bir paket hazırladık. Ayırdığımız özel kaynak kapsamında müşterilerimize 1 yıla kadar vadeli ihracat taahhütlü kredilerde çok cazip oranlarla finansman imkanları sunuyoruz. Kadın ihracatçılarımız için ise ihracata teşvik etmek amacıyla 5 Milyon USD/EUR’ya kadar döviz kredilerinde Euro için %1,25; Amerikan Doları için %2,25’ten başlayan faiz oranları içeren bir destek paketi hazırladık. Eximbank’a hitaben verilen teminat mektuplarına da avantajlı komisyon oranları ile aracılık etmeye devam ediyoruz.” dedi.

“İhracatçının Gücü Paketi’ni müşteri ihtiyaçlarına yönelik yeni tarifeler ve dijitalleşmeye yönelik çözümlerle zenginleştirdik”

Bu seneki paketin içeriğindeki en önemli değişikliklerden birinin çeşitlenen dış ticaret tarifeleri olduğunu vurgulayan Tugal, “Müşterilerimize ihtiyaçlarına ve işlem adetlerine göre dış ticaret tarifelerinde çok daha fazla seçenek sunmayı hedefledik, mevcutta 5 olan tarifemizi 7’e çıkardık ve içeriklerini zenginleştirdik. Sınırlı adet ile işlem yapan Kobi’lerimize yönelik 10 işlemlik yeni bir tarife paketi oluştururken, yıl içinde yüksek adette işlemi olan müşterilerimiz için ise 200 işlemlik bir tarife paketi hazırladık. Dijital dış ticaret tarifelerimize Kurumsal Internet Şube üzerinden yapılan yabancı para swift transferlerini de dahil ettik. Akbank müşterileri, bu dijital tarifelerden istediğini seçerek, “hızlı ve güvenli” bir biçimde işlemlerini gerçekleştirebilecekler” şeklinde belirtti ve ekledi “Ayrıca Akbank’ın 40, 100 veya 200 işlemlik dış ticaret tarifelerinden birini seçip dış ticaret işlemlerini bankamızdan gerçekleştirmeye başlayan ilk 500 ihracatçımıza da kendi tercihine göre “100,000 mil puan” veya “300 TL chip para” hediye ediyoruz.”

“İhracatta dijitalleşmeyi e-ihracat paket avantajlarımızla destekliyoruz.”

E-ihracat paketinin avantajlarına da değinen Mehmet Tugal, “KOBİ’lerimizin dijitalleşmesine destek olmak amacıyla Ideasoft ile e-ihracat alanında bir işbirliği yaptık.” dedi ve ekledi “Ideasoft’tan Ideaexport e-ihracat paketi satın alan Akbank müşterileri, Ideasoft’un alt yapısıyla kendi e-ihracat sistemini kolayca kurabiliyor ve bankamızın avantajlı POS komisyon oranlarından faydalanabiliyor. İlk kez Akbank ticari kredi kartı alan müşterilerimiz ise chip para hediyesi ve uygun faizli taksitli ticari kredi gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. E-ihracata adım atarak dijitalleşmek isteyen müşterilerimize sunduğumuz bu hizmet ile pandemi etkisini avantaja çevirmelerinde destek vermeyi hedefliyoruz. “

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]