Business World Global

Recordati, küresel sağlık vizyonu ile geleceğe yatırıma odaklanıyor

Recordati, küresel sağlık vizyonu ile geleceğe yatırıma odaklanıyor
15 Ağustos 2024 - 11:34

Efe Gökçe / efe@businessworldglobal.com

Türkiye’de merkez ofisi, üretim ve geniş saha kadrosu, 41 ayrı ürün ve tedavi seçeneği ve 80 milyon kutu kapasiteli üretim tesisiyle büyüyerek faaliyetlerine ve yatırımlarına devam ediyor.

Recordati, Uluslararası bir ilaç firması olmanın yanı sıra Türkiye’deki üretim tesisi ile de istihdama katkı sağlıyor. Biz de Recordati İlaç Genel Müdürü Erdem Çınar ile Recordati’nin okuyucularımız için bilinmeyenlerini konuştuk.

Recordati Grup’un dünyada ve Türkiye’deki organizasyonel yapılanması ve vizyonundan bahseder misiniz?

Uluslararası bir ilaç grubuyuz ve dünyada 4.450’den fazla çalışma arkadaşımız ile yaklaşık 100 yıldır yaşamı iyileştiren ve değiştiren ilaçlar alanında ilk sıralarda yer alıyoruz. Dünyada ise EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika), ABD ve APAC (Asya, Pasifik) bölgelerinde yaklaşık 150 ülkede yaygın ve nadir hastalıklar alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Tüm dünyada yedi adet ilaç üretim tesisimiz ve iki adet kimyasal tesisimiz bulunuyor. Bu tesislerin yanı sıra nadir hastalıklar için özel paketleme ve dağıtım merkezimiz de var.

Recordati olarak Türkiye sağlık sektörüne ise 2008 yılında iki yerli ilaç firmasını bünyemize katarak girdik. Türkiye’de merkez ofis, üretim ve geniş saha kadromuz, 41 ayrı ürün ve tedavi seçeneğimiz ve 80 milyon kutu kapasiteli üretim tesisimizle büyüyerek faaliyetlerimize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Mevcut tedavi seçeneklerimize ek olarak yeni tedaviler geliştirmeye ve üretmeye devam ederken insanların yaşamlarının tüm potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmak inancından ilham alıyoruz. Sağlığın ve hayatı dolu dolu yaşama fırsatının bir ayrıcalık değil, bir hak olduğuna inanıyoruz. Gelecek dönemde de bu çabamız hiç durmayacak, hastalıklarla mücadele için yeni fikirler, yeni teknolojiler ve inovasyonlarla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“Grup olarak çok başarılı bir yılı geride bırakıyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz”

2024 yılı hedeflerinizden bahseder misiniz?

Recordati Group CEO’su Robert Koremans, yakın zamanda verdiği bir röportajda, 2023’ün
2 milyar euroyu aşan gelirlerle rekor bir yıl olduğunu ve 2025’te 2.4 milyar euroyu aşma beklentisinin mevcut ürün portföyü ile ulaşılabilecek bir hedef olduğunu belirtti. Grup olarak güçlü bir ivmeye sahibiz ve yatırım yapmaya devam ediyoruz. Recordati Türkiye olarak ise insan odaklı yaklaşımımız ile Türkiye’nin grup içerisindeki stratejik bölgesel konumunu daha da güçlendirerek, ihracat oranımızı ve üretim yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz.

İhracat yaptığımız 12 ülkeye ek olarak 2024 yılında da pek çok ürünümüzü farklı ülkelerde pazara ilk defa ihraç etmeye hazırlanıyoruz. Bununla birlikte görüşmelerimizin devam ettiği pek çok yeni ülke bulunuyor. Ayrıca 100’den fazla ülkeye yapılan tüm küresel ihracat operasyonunu kapsayan uluslararası satışları da Türkiye’den yönetiyoruz.

“Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz”

Sürdürülebilirlik yaklaşımınızdan ve sosyal sorumluluk projelerinizden bahseder misiniz?

Biz toplumun refahına katkıda bulunmayı ve sorumlu kaynak kullanımını şirket yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden çok, ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu doğrultuda faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde geçerli olan yasa ve yönetmeliklere saygı gösteriyor, insanları ve çevreyi koruyoruz. Güvenli, yüksek kaliteli ürünler tedarik ederken etik, kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye ve değer yaratmaya devam etmek istiyoruz. Recordati Grup olarak sürdürülebilirlik planımızda, hastaları önemsemek, insanları önemsemek, çevreyi korumak, sorumlu kaynak kullanımı, etik ve dürüstlük olmak üzere beş alana öncelik veriyoruz. Sürdürülebilir bir çevre için faaliyetlerimizden kaynaklanan atıkların azaltılmasına, mümkün olan her yerde geri kazanım ve yeniden kullanımı amaçlayan döngüsel bir yaklaşımın benimsenmesine, enerji verimliliği önlemlerine ve yenilenebilir elektrik tedariğine odaklanıyoruz.

Örneğin; Grup içindeki üretim tesisleri ve bağlı ofisler için satın alınan elektriğin %100’ü, bunun mümkün olduğu ülkelerde yenilenebilir kaynaklardan elde edilmektedir. 2021-2023 yılları arasında 14.000’den fazla ağaç dikildi ve 2024 yılına kadar 24.000 ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Recordati Türkiye olarak sürdürülebilir bir gelecek için TEMA Vakfı aracılığıyla Kilis Yeniyurt Ağaçlandırma Sahası’nda 10 bin fidan bağışı ile Recordati Hatıra Ormanı’nı oluşturduk. Ayrıca Türkiye’deki fabrikamızda da güneş panelleri kurarak yıllık bazda tesisin faaliyetleri için ihtiyacımız olan enerjinin bir kısmını üretmeye başladık.

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarımızın yanında pek çok sosyal sorumluluk projesi de geliştiriyoruz. Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla KAHEV ile iş birliği yaparak kadına yönelik şiddet vakalarını içeren ve 20 kadın doktor tarafından seslendirilen 3 animasyon video sosyal medyada paylaşıldı.

Toplumsal farkındalık projesi kapsamında da 2019 yılından bu yana koşulsuz destek olduğumuz DrX projesi var; bu proje ile hekimlerimiz farklı hikayelerini, tecrübelerini paylaşarak, “Her şeyden önce insan” olduklarını bizlere hatırlatıyorlar ve bu vesile ile birçok ilham veren hikaye paylaşıyorlar. Geçen sene, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü’ne özel Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Türk Üroonkoloji Derneği’nin bir araya gelerek, dünyada erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat kanserinin önemine dikkat çekmek amacıyla oluşturdukları “Prostat Kanserine Karşı Top Sende” projesine Recordati Türkiye olarak koşulsuz destek olduk.

Geçen yıl başlayan “Umut Veren Oyuncaklar” projemiz ile de hastanede tedavisi devam eden çocuklarımıza hekimlerimizin umut verici mesajlarıyla onların tedavi süreci boyunca morallerini yükseltecek ve hayallerini canlandıracak çeşitli oyuncaklar hediye ediyoruz.

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

[reklam]