Business World Global

Beta Gıda, Ar-Ge çalışmalarıyla öncü rolünü sürdürüyor

Beta Gıda, Ar-Ge çalışmalarıyla öncü rolünü sürdürüyor
16 Temmuz 2024 - 13:47

Beta Gıda, alanında Ar-Ge merkezi bulunan ilk firma olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Faaliyetlerini 1978 yılından bu yana sürdürmeye devam eden ve dünyanın önde gelen çay firmaları arasında 12’nci sırada bulunan Beta Gıda, dünya ülkelerinden gelen farklı çay çeşitlerindeki zenginliğiyle de çay sektörüne yön veriyor.

2018 yılında Türkiye çay sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını ifade eden Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur; “Beta Gıda olarak alanında uzman ve tecrübeli Ar-Ge kadromuz ile gıda sektörüne yenilikçi çözümler sunuyoruz. Geçtiğimiz sene bir önceki yıla oranla Ar-Ge yatırımlarımızı yüzde 200,90 oranda arttırdık. Bu sene de yeni yatırımlarımız ile çalışmalarımıza yön veriyor ve bilimsel olarak gelişime destek olmayı hedefliyoruz. Çay konusunda yaptığımız fark yaratan çalışmalarımızla Türkiye’de ve dünyada birçok yeni projenin altında imzamız bulunuyor” dedi.

“Çay protein ve prebiyotiği içeren bazı fonksiyonel gıdalar, pazarının genişlemesini sağlayacaktır”

Çay Üretim Süreci Atıklarından Toz Protein ve Prebiyotik Üretimi’ projesinin detaylarından ve sağlayacağı faydalardan bahseden Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, şu bilgilendirmelerde bulundu: “Siyah çay işleme sürecinde atık olarak yüksek miktarda çay lifi açığa çıkıyor ve bu lifler gübre, biyoyakıt gibi amaçlarla firmalara düşük fiyatla satılıyor. Yapılan incelemede, çay liflerinin karbonhidrat içeriğinin yüksek (yaklaşık %80) ve protein içeriğinin (yaklaşık %12) ise bitkisel protein kaynağı olarak değerlendirilebilecek nitelikte olduğu görüldü. Buradan hareketle projede, çay liflerinden yüksek verimle toz protein ve prebiyotik ekstraktlarının elde edilmesi, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi ve çay tabanlı çeşitli fonksiyonel gıdaların üretilmesini amaçladık. Bu proje ile ilk kez çay işleme süreci atığından üretilecek toz protein ve prebiyotik ekstraktların fonksiyonel ve biyoaktif özellikleri karakterize edilerek, bu ekstraktların toz formda fonksiyonel gıda katkı maddesi olarak kullanılabilirlikleri incelendi. Ayrıca çay protein ve prebiyotiği içeren bazı fonksiyonel gıdaların da pazarda ilk kez yer alacak olması fonksiyonel gıda pazarının genişlemesini sağlayacaktır. Bu proje ile alternatif bir bitkisel protein ve prebiyotik kaynağı ilk kez yurt içinde üretilerek yurt dışındaki benzerlerinden de kaynak yönüyle önemli bir farka sahip oldu.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

        [reklam]