FANUC’un sahadaki 750.000 adet endüstriyel robotu üretimle teknolojiyi bütünleştiriyor.
Fabrika otomasyonunda dünyanın saygın üreticileri arasında yer alan FANUC, robotun çalıştırılmasından yalnızca dakikalar sonra rahatlıkla kullanılmasına imkan tanıyacak teknolojiler geliştiriyor. 750 bininci endüstriyel robotun satışını gerçekleştiren FANUC, ONE FANUC teknoloji ekosistemi sayesinde robot, makine ve CNC’lerin aynı dili kullanarak birbirleriyle sorunsuz haberleşmesini mümkün kılıyor. FANUC’un kullanıcı dostu gelişmiş teknolojisi, robot programlama uzmanı olmayan şirketlerin dahi hızlıca otomasyona geçmesini sağlıyor.
Robotlu otomasyon çözümleri, karmaşık üretim süreçlerinin zorluğu karşısında rekabet gücünü korumak ve esnekliklerini optimize etmek isteyen firmaların önceliği olmaya devam ediyor. Talaşlı imalat, plastik, enjeksiyon kalıplama, sac metal bükme, lazer kesme ve işaretleme gibi süreçlerde gerek geleneksel robotlar gerekse iş birlikçi robot olarak adlandırılan cobotlar etkin rol oynayarak üretime değer katıyor.
Günümüzde 750 bininci endüstriyel robotun satışını gerçekleştiren FANUC, üretimde gerek duyulan ve tüm teknolojileri geliştiren otomasyon çözümlerinin öncü markası olarak üretim proseslerini otomasyona entegre ediyor. Kataloğunda 100’den fazla robot modeli olan FANUC, buna rağmen müşterilerinin özel üretim ihtiyaçlarına da yönelik en uygun çözümü getiriyor.
FANUC QSSR ile hızlı ve basit robot kurumları mümkün
Firmalar üretime uygun robot ihtiyacını belirledikten sonra robotun kurulu düzene adapte edilmesi işlemine geçiliyor. Birleştirilmesi gereken haberleşme protokolleri, kullanılabilir alan ve geliştirilmesi gereken robot programlama becerileri gibi görevlerin üstesinden gelen FANUC Hızlı ve Basit Robot Kurulumları (QSSR) hizmeti, tam kapsamlı yazılım paketi olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu yazılım sayesinde robotlar, doğrudan makinenin sayısal kontrolü aracılığıyla uygun formatlara göre programlanabiliyor. Böylece robot programlama konusunda deneyim sahibi olmayan operatörler dahi sürece kolayca entegre olabiliyor. Kullanıcılar tüm işlemleri makinenin kontrol ekranından gerçekleştirebildiğinden el kumandası gibi ek çevre birimlerine gerek duyulmuyor. QSSR’ın kullanılması kaynak ve maliyet açısından belirgin tasarrufları da beraberinde getiriyor.